lördag 14 maj 2011

Silly season SSK: Klasen och Carlsson


(Klasen till Malmö. Här fotad när han var på väg till NHL. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det här skulle jag ha skrivit för någon dag sedan men först trasslade nätet och sedan var det semifinaldag och helt omöjligt att hinna...

... och egentligen skulle jag vilja prata med båda två innan jag skriver något, men det går inte just nu så helt kort kan jag bara konstatera att Robban Carlsson går till Malmö förvånar mig inte.
Att Linus Klasen gör det däremot var minst sagt en högoddsare.

Att Robban Carlsson väljer Malmö känns väl rätt logiskt. Han har varit i SSK hela livet, har inte så jättemånga år kvar, får garanterat bättre stålars än i SSK och känner förmodligen inte att varför inte testa?! Det är på något sätt hans sista chans att dra in lite deg. Sedan förstår jag de SSK-fans som känner sig pissade på. Det gör jag. Men jag kan också förstå Robban Carlsson som tar sista chansen.

När det gäller Linus Klasen känns Malmö däremot som ett minst sagt märkligt klubbval. Dels för att han har på tok för bra kapacitet för att spela i allsvenskan. Jag trodde verkligen att han hade större sportsliga ambitioner än att frivilligt åka runt och möta Tingsryd och Borås.

Andra orsaken till att det känns märkligt är ju relationen mellan Linus Klasen och Leffe Strömberg. De kom på kant med varandra rejält i SSK och Linus har själv suttit i tv och sagt just detta, plus att "Om Strömberg hade varit kvar hade jag aldrig stannat ett år till i SSK".

Men visst, gammalt groll kan glömmas och några miljoner på banken kan uppenbarligen både ta bort gamla motsättningar samt underlätta bussresor till Karlskoga och Bofors.

Jag tycker att man ska följa sin magkänsla och har Linus Klasen gjort det så fine, då är det rätt val även om jag som ser det från sidan tycker att han borde spela på en högre nivå än såhär. Men så är det ju han och inte jag som ska spela också. Sedan är det ju en lite annorlunda sits nu än förr. Strömberg brukar vara lite lenare på rösten mot stora stjärnor som tex Hyvönen när det begav sig i SSK.

Och nu kommer ju Klasen vara den stora stjärnan så då kanske det blir lite mer VIP treatment från Leffes sida och därmed bättre stämning de emellan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie! Jag vet att det är "fullt" på DIFs anfallssida men kan du inte fråga Järlan om möjligheterna att ta in Dick Axelsson? Och vad tror du själv?

Danne sa...

Om ett respektlöst rikspucko som Dicken skrinnar in på Hovet är mina dagar som säsongare räknade..

Erixon sa...

Dick är lika välkommen i DIF som djävulen hos sankte Pär.

Det Marie kan forska i när hon kommer hem är och kolla upp vad fa-an som händer med J20. 3 stora talanger borta på 2v..

P sa...

Den största komiken är ju på Södertäljes forum på klubbens hemsida där forumskribenterna länkar till än det ena än det andra osannolika nyförvärvet efter varandra och spekulerar om att den och den stannar och därför blir komiken extra stor när de blir besvikna och kallar en sån som Robert Carlsson för Judas...

Vad fan tror dem? Jag har en bekant som jobbar på Handelsbanken som har sponsrat Södertälje och som har lite känningar i klubben och han har berättat för mig att det är renskrapat ned till kistbotten och det blir till att lita till en massuppflyttning från J20 och J18 för att ens kunna få ihop ett lag. Och det är därför som det inte presenterats några nyförvärv mer än Månsson och att det inte förlängts några kontrakt, inte ens med en spelare som Tim Heed.

Och samtidigt lägger alltså supportrarna ut länkar till än det ena namnet efter de andra som de vill se i laget kommande säsong.

Sen är det ju också så att Södertälje inte gjorde någon bra reklam för sig den senaste säsongen med tråkig ishockey och en publik som svek laget big time. Trots att det var fri entré så var det inte ens fullsatt...

Tack för alla sköna garv man bjuds på från alla som skriver där.


Och när det gäller Dick Axelsson är AIK tydligen högaktuellt enligt bloggen MrMadhawk.

Marie Hallman sa...

anonym: ska kolla när jag kommer hem... med tanke på att de bröt kontraktet och lät honom gå till FBK senast och det är samma tränare som är kvar så låter det svårt att få in honom i DIF. Men alla kan ju ändra sig även om Hardy inte känns riktigt så.

Danne och Erixon: Men det finns ju fans som vill ha in honom också, eller hur? J20 ja, vad är det som händer?!

P: Fast det är väl mer länkar till spelare man skulle vilja ha mer än man tror kommer in... finns såna länkar på alla forum. Vet inte vad som hände med Dick har inte hunnit kolla här borta, ska ta tag i det när jag kommer hem.

gustav sa...

p sa

Nu var det ju så att SSK höjde sitt publiksnitt med 500pers förra sässongen, men visst blev spelet lite stelare utan klasen.

Kan berätta att Malmö hade mindre i publiksnitt när dom åkte ur än vad SSK hade, detsamma gäller mora(ingen högoddsare dock).

Erixon sa...

Marie- nä det tror jag faktiskt inte. Han är inte poppis alls bland supportrar. Tjafset med DIF sist han var har satt sig hos dom som hänger med.
Han verkar ha mognat iofs...