onsdag 4 maj 2011

Scheisse Österrike men grattis Danmark

Nähä! Ingen hjälp av Österrike där inte. Torsk mot Norge med 0-5. Synd, synd.

Nu är det upp till Tre Kronor att vinna mot USA så att de blågula får med sig en trea att lägga till den ynka poäng som kom från matchen mot Norge.



Norge har ju totalt två pinnar med sig in i nästa grupp, segern i dag mot Österrike ger inga poäng att ta med. Så vinner Kronorna så är det i alla fall fyra (seger full tid) eller tre pinnar att ta med sig till nästa grupp. Och det lär behövas.

Men jag måste säga att Tre Kronor har tur som inte hamnade i den här gruppen i Bratislava. Sjukt jämnt och många "skräll"resultat här.

Danmark tog sig nu i eftermiddag an Lettland som har pressat både Tjeckien och tagit poäng av Finland men när Letterna mötte danskarna var det plötsligt letterna som skulle föra matchen och det kunde de inte.

Blev galet jämn match och straffar där Mads Christenssen var den enda som satte sin straff, den totalt åttonde i straffläggningen. Sedan var det tvpuckshög och galen glädje bland de rödvita som får spela A-VM nästa år med nu och dessutom får vara kvar här i Bratislava och spela om en kvartsfinalplats i stället för att slåss för livet i nerflyttningsmatcher i Kosice. Så grattis Danmark! Och grattis svenske förbundskaptenen Pelle Bäckman som har en räv bakom varje öra.

Danmark möter Ryssland i morgon och jag skulle nog sätta en tia på Ryssland där fast de har varit lite sämre än vanligt så här långt. Men danskarna är nog glada ändå. De behövde vinna den här matchen och gjorde det nu kan de bara ha kul.

2 kommentarer:

Bengan sa...

Marie, är Södertäljefan så jag har lagt ner hockeyn ett tag.. å därmed inte läst din blogg på ett tag. Blev jätteglad när jag sitter i soffan och ser att Viasat värvat Sveriges bästa hockeyreporter! Grattis!!!

Marie Hallman sa...

Bengan: Tack!!! Det är bara nu över VM sedan vete tusan vad jag ska göra men det är kul här och nu och jag har skitroligt :)) Verkligen. Sedan får du ju inte lägga ner hockeyn!! Jag vet att det suger med allt stök runt SSK just nu men hockey är ändå hockey...!