måndag 16 maj 2011

Silly season DIF: Daniel Widing då och nu


 (Widing på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Då var det klart att Daniel Widing skrivit på ett treårsavtal med Brynäs. Och jag blev lite fundersam när jag läste pressmeddelandet från klubben.

I det står att:
" Sedan jag kom hem från Davos har Brynäs hela tiden varit mitt förstaval. Förra året blev det inte så eftersom Brynäs trupp i stort sett var klar när jag bestämde mig för att återvända hem. I år fanns det en plats över i Brynäs trupp och jag fick frågan tidigare, därför var valet självklart."

Hm.
Så sa han inte i augusti när han skrev ett niomånaders kontrakt med Djurgården trots att Brynäs verkligen försökte få honom redan då.

Då sa han nämligen så här till bloggen om Brynäs sportchef Micke Sundlöv och Brynäs: " Micke har ringt nästan varje dag. Han har gjort ett jättebra jobb och erbjöd ett fint kontrakt men det var på flera år och jag var inte beredd att skriva på så länge och bland annat därför var Djurgårdens förslag bättre."

Intressant sånt där! Sedan kan man ju så klart ändra sig och i pressmeddelanden ska man göra tidigare upprörda klubbmedlemmar nöjda. En och annan var ju galet arg när Widing valde Stockholm före Gävle och de måste ju såklart fås på bra humör igen!

 Hur som helst. Jag tyckte Daniel Widing var en fin värvning i augusti och jag tror och tycker fortfarande att han är en bra spelare. Och även om han aldrig fick igång målskyttet som Djurgården hade hoppats så har han krigat och jobbat på som f.., han har fixat ytor för andra och varit nyttig på andra sätt än som målskytt tycker jag.

Ska bli intressant att se om han får i gång målskyttet i Brynäs, i så fall får man ju börja undra varför.
Här hittar ni föresten den intervju som bloggen gjorde med Widing då han skrev på för DIF.

4 kommentarer:

Marcus Ahlén sa...

Riktigt tråkigt!
Visst, hans säsong i DIF var väl kanske inte vad varken han själv eller någon annan väntat sig. Men med tiden hade det nog blivit proppen ur, vilket visades lite smått under en tid av säsongen som var.

Lycka till i Brynäs Widde, gör gärna mål men inte mot Djurgården :)

stefan sa...

Nja, jag tolkar det inte riktigt som du vill påskina Marie. Förra säsongen hade Brynäs redan gjort klart med sin trupp när Widing blev tillgänglig. Som bekant så är Brynäs en klubb med tunn bankbok så Sundlöv fick skrapa botten på kassakistan och slå knut på sig själv för att överhuvudtaget få ihop ett förslag till avtal. Det löpte på fyra år och enligt principen att Widing skulle avstå en del lön första året för att få igen det senare.
Widing var inte beredd att flytta hem "för gott" utan valde istället att skriva på för DIF för ett år. Där han enligt rykten skulle ha fått ca tre miljoner, uppskattningsvis det dubbla som han hade fått i Brynäs.
I år så var sitsen en annan. Brynäs hade en ledig plats (Somervuori/Kahnberg skulle ersättas), dom hade en hygglig slant sparad och kunde därmed erbjuda ett mer (får man anta) traditionellt avtal. Däremot så tycks Widing ha släppt tankarna på Europa för nu har han skrivit på för två plus ett år. Så det har funnits ett ömsesidigt intresse båda gångerna och nu hittade dom en lösning.

Anonym sa...

Widing vet man redan att han ska sticka...

Vore intressant att höra om sista backplatsen ev. dick axelsson..

Marie Hallman sa...

Marcus: ja man vet aldrig. Ska bli intressant att se om proppen ur kommer i Brynäs.

stefan:jomen han väntade ända till augusti med att bestämma sig. Och sa själv - som du kan se i artikeln - att sundlöv var intresserad in i det sista. Men att det då föll bland annat på att Brynäs ville ha ett längre kontrakt, DIF ett kortare. Därför blir det lite lattjo att säga nu att han inte fick plats då... för det fick han ju uppenbarligen annars hade inte Sundlöv inte varit på. Men struntsamma, jag önskar honom all lycka till. Är en bra kille.

anonym: ska se om jag får grepp om det där, stortjärna verkar vara i usa och då svarar han inte i telefonen och Dick har sagt till andra reportrar att han inte villl kommentera vilka klubbar han väljer mellan... jag måste ivägt oc göra en grej nu på dagen men ska testa lite i eftermiddag.