torsdag 12 maj 2011

Silly Season DIF: En klar den andra på ingång???


 (Lillebror Tjärnqvist stannar, hur gör storebror? Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Mathias Tjärnqvist förlänger med Djurgården, har skrivit ettårskontrakt. Bra där DIF, som behöver en bulldozer framför mål och där börjar "LillTjärna" bli riktigt vass nu.

Detta gör att det nu endast återstår en backplats att fylla. Och nu ska jag spekulera lite.
Jag brukar inte gilla att göra det på bloggen, vill inte väcka förhoppningar som inte infrias, men jag ska göra ett undantag och spekulera.

Orsaken är en grej som Mathias sa innan VM. En grej som jag aldrig tog med i den text som jag skrev då.

Jag har tyvärr inte anteckningarna framför mig, de ligger i en annan dator hemma som jag inte kommer åt så det här är inte helt ordagrant citerat men... det intressanta var att när jag frågade om det inte skulle vara kul att spela med brorsan, om det inte var dags att de skrev på båda två svarade lillebror Tjärnqvist .... och obs detta är INTE ordagrant men han sa ungefär så här att:

" Jo det är klart och skulle han skriva på så gör jag nog också det".

Nu har inte Djurgården presenterat storebror, Daniel, Tjärnqvist och det kanske inte blir något och det kan hända att Mathias tyckte det var kul att stanna även utan brorsan men... man kan ju inte onekligen låta bli att fundera på om inte storebror kanske är på ingång. Ändå.

Men som sagt. Det här är enbart spekulationer från min sida, jag frångår principen här nu att skriva om sånt jag inte har hunnit kolla och jag hinner inte kolla nu så ta de för vad det är = mina spekulationer. Så får vi se om de stämmer sedan!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Lutar ju onekligen åt det positiva hållet... men enligt Engström så har man inte kommit överrens ekonomiskt.. han visste inte äns om man hade råd med Daniel.

/ Järvar

Anonym sa...

...vilket ju är helt otroligt med tanke på vilken svag trupp vi har. Men jag gissar att Janne J & co gett Almorp, Bartley och Carlsson alldeles för bra betalt. Slutspel skulle vara bonus nästa säsong.

Anonym sa...

Daniel Tjärnqvist är säkert redan muntligt klar. Att DIF inte går ut med det handlar säkert om någon skattegrej. Lagbygget sågas rätt hårt på DIF:s forum just nu. Själv gillar jag satsningen på slitvargar som Almtorp och Carlsson! Bara Mackan kommer igång igen och blir vår härförare vilket jag tror att han gör med en ordentlig sommarträning i benen.

Berra

Anonym sa...

Det kan säkert bli bra, förutsagt att D.Tjärnqvist kommer in. Almtorp är en defensivt väldigt bra center, men vi har redan defensiva centrar. Carlsson har gjort en bra säsong i SSK, då hade han Videll bredvid sig. Bartley var en säkerhetsrisk i egen zon, och då spelade han i AS. Nu är det ES, en nivå till. Floppvärvning likt Lassie Lassen. Nej det blir kvalserien iår

Anonym sa...

Verkar som om vi har gått om pessimister nu för tiden. Med en backförstärkning av typ Daniel T, blir detta ett riktigt bra lag. Självklart krävs att mackan mfl kliver upp ett snäpp jämfört med förra året. Det är alltid lätt att tro att allt ska gå på räls efter en säsong med finalspel, men det är onekligen inte så. Någott som kan kännas otryggt är att det är många kontrakt som går ut efter nästa säsong och kan bli en stor omsättning vilket inte gynnar lagbyggen.

Anonym sa...

Känns som att vi kommer ha det tunt på play maker fronten nästa år... Det är ev. Norman som får de uppdraget.. och han ska göra jobbet som krüger gjorde... känns lovande..

Marie Hallman sa...

Anonym: jo men då får andra kliva fram! Glöm inte Zibbe! Den killen har ett så klokt spelsinne trots sin ålder så det är helt sjukt!

Anonym sa...

Jo men det jag menar är att vi inte har en utpräglad play maker. Utan nu vi får helt enkelt hoppas att någon kliver in och gör det jobbet. På det sättet känns det lite smått otryggt! :D

Anonym sa...

DIFs forwardssida ser allt annat än bra ut... man kan inte förlita sig på Norman och Zibbe? Nej det är bara dumdristigt.. den enda playmakerna och målskytten dom har är Marcus Nilson... Staben kommer ångra detta mitt i säsongen då de märker att DIF har problem med målskyttet och gråta över att dom aldrig var intresserade av Möller och Klasen.. ha-ha

Marie Hallman sa...

anonym: oki jag förstår. Men jag tror det löser sig :)

anonym 2: möller vet jag att de har varit intresserade av i allafall. Klasen vet jag inte men där har de ju ingen chans att hänga med i budgivningen.

Metal Machine sa...

Allvarligt talat. Om man i dagsläget endast utgår från vad som finns på pappret, så tillhör Dif klart den undre halvan i serien. Inget snack om saken. Även om man räknar in Daniel Tjärnqvist står detta fast. Personligen tycker jag att det ser ut som att både AIK och Växjö kommer att få bättre trupper (på pappret). Lite oroväckande faktiskt.

Men man ska inte klaga. Man ska nöja sig med sin situation.
(Hälsningar Michel de Montaigne)

Marie Hallman sa...

Metal machine: Man kan ju alltid hoppas att spelarna är bättre än de verkar vara på pappret! ;)