söndag 8 maj 2011

Fasth allt närmare det stora testet


(Viktor Fasth, värd många, många kronor nu. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Ny seger för Sverige, 2-0 och kul så klart att se att petade Backlund tog chansen när han fick den. Sånt gillar jag!

Fantastiskt också att se Fasth hålla tredje nollan i VM!



Det är bara fem målvakter som har fått med sig nollor i protkollet. Förutom Fasth med sina tre, så har Tobias Stephan, Schweiz, Ondrej Pavelec, Tjeckien, Lars Haugen, Norge och Dennis Endras, Tyskland en noll vardera.

Och även om Fasth har hållit nollan mot länder som Österrike, Frankrike och nu Schweiz så ska man veta att det är en bedrift det med. Brukar allt som oftast slinka in en förarglig puck om inte annat.

Efter måndagens match är det stor flyttdag här i Slovakien, alla lagen i Kosice som är kvar i kvartsfinalspel ska hit till Bratislava. De lag som spelat nerflyttning ska åka hem.

Sedan börjar kvartsfinalerna och då kommer Fasth få det hett om öronen. Det har varit grymt bra matcher här, Tjeckien och Finland är ruskigt bra även om Finland haft lite svårt med avsluten tidvis. Tyskland kan inte heller räknas bort och Ryssland må ha stora problem att spela som ett lag men vilka spelare man har i laget!!

Otroligt bra hela bunten. Så kvartsfinalen, där jag utgår från att Fasth får stå, kommer bli ett riktigt fett test för AIK-keepern. Jag tror i och för sig att han kommer klara det bra, han blir ju bara större och starkare ju tuffare motstånd han ställs emot. Och kunde Dennis Endras nolla Ryssland så kan Fasth göra det samma om Sverige får möta dem. Definitivt!

3 kommentarer:

Markus Vaihoja sa...

Intressant att läsa. Tycker det är kul att du inte drar förhastade slutsatser som Wennerholm på Aftonbladet. Att räkna bort tyskarna är och bita sig själv i foten. Jag tycker de har gjort bra matcher och har som sagt ett samspelt och hårt jobbande lag. Mycket kommer och avgöras i morgondagens matcher. Vad tror du om snacket om att lägga sig mot Kanada?

Vad säger slovakerna själva nu när laget är bort ur spelet? Hur stor är besvikelsen?

Marie Hallman sa...

markus: jag har ju sett Tyskland hela turneringen och tycker de har varit bra även om de peakade då mot Ryssland och Tjeckien och sedan har tappat lite. Men räkna bort törs man ju inte, de kan ju komma igen...

Jag tror inte på läggsnack. Spelare funkar inte så. De går ut och kör bara och många spelar för nya kontrakt så jag tror inte på det där.

Slovakerna är helt knäckta. Enorm besvikelse. De var så glada över att ha det här laget och kunna utmana storebror Tjeckien så blev det pannkaka och enorm besvikelse. Men de är samtidigt ett brödrafolk, på riktigt, med tjeckerna så nu hejar de på dem i stället.

Markus Vaihoja sa...

Jag vet inte vad jag ska säga men framför tvn så kändes lite som att inget lag ville vinna. Passningar och skott flög lite som man ville och inget kändes riktigt på något sätt.

Nu fick de ju tyskarna som ikväll åkte på en riktig käftsmäll. Orkar man ställa om tror du?

Vad tror du om de andra kvartarna?
Jag tror ju Kanada tar ryssarna. Bättre målvakt helt enkelt.
Tjeckerna ska ju ta USa. de är ju i hysterisk form? Eller kommer den amerikanska viljan fram när det väl gäller?
Sen är det ju Finland-Norge. Med mitt finska blod i kroppen så kan jag inte tro annat än på seger. Med tanke på hur det sett ut i matcherna innan. Och dagens match mot Ryssland. Man har blivit experter på att hämta upp underlägen. Intressant då man tidigare år vart väldigt bra på att kasta bort överlägen.