torsdag 12 maj 2011

Semifinal!

5-2 mot Tyskland, kunde ha varit 6-2 om domarna inte tveksamt dömt bort Marcus Krügers mål. 

Bra så! Men ska det bli vinst mot Tjeckien krävs att Tre Kronor växlar upp lite.



Tjeckien har varit ruggigt bra så här långt, man är obesegrade i turneringen, har inte tappat en enda poäng trots en tuff grupp.

Tjeckien har fenomenet Jagr med de fantastiska handlederna och blicken, spelgeniet Patrik Elias är galet bra och klok på isen och jag säger bara Tomas Plekanec. Inte någon superstar i  svenska media men som den mannen presterar bra hockey!

Han är överallt, är bra åt båda hållen, bygger upp Jagr, hittar luckorna åt Jagr, sliter sönder motståndarna så att de största stjärnorna i laget får räkmacka samt är bra själv framför mål. Grym.

Elias, fick sig en rejäl propp och klev av i slutet av matchen mellan Tjeckien och USA men enligt Tjeckiens presschef tappade Elias mest luft efter den smäll han fick i bröstkorgen. Blir intressant att se honom på fredag.

Sverige har en hel massa goda intentioner i sitt spel tycker jag, man har talangen och enligt David Petrasek (hoppas ni såg intervjun som de gjorde uppe i studion i TV3, rikigt bra!) så kommer semifinalen var den första matchen där Tre Kronor kan släppa "måste vinna" oket och bara slappna av och spela ut.

Jag stod lite tokigt under matchen, fick - trots att jag stod rinkside - mest titta på jumbotronen, är så stökigt där nere men Thörnberg-Berglund! Vilket radarpar. Kul att se att Krüger försöker ta för sig här med. Fasth - hade inte en av sina allra bästa dagar (har sett honom klart bättre) men var stabil ändå. Han sprider sån trygghet!

Loui Eriksson gjorde äntligen mål igen! Viktigt. Kul också att se kusinerna Robban Nilsson och Niklas Persson riva, slita och härja runt. Snacka om att de skickar vibbar av energi.

Under fredagen väntar Finland -Norge och Ryssland-Kanada. Jag utgår från att Lejonen vinner sin match och den sista matchen där...oj vilken godbit att se fram emot!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du gör ett otroligt bra jobb i tv-rutan! Bara satt du vet :)

viktor sa...

Mathias Tjärnqvist klar för DIF.

Härlig kille i PP, men man måste ändå ifrågasätta hur DIF tänker.

Varför bara breddspelare?

viktor sa...

Marie, har du någon koll på hur det går med Daniel Tjärnqvist och DIF? Har hört att hans lönespråk är mer än va DIF kan ge, vet du något om det?

Erixon sa...

Tungt och göra 17 kassar och kallas breddspelare!
Inte lätt att hantera vissa förväntningar...

Viktor> Sitt du still i båten en vecka till!

Viktor1 sa...

Haha, två olika Viktor efter varandra. Kanske dumt att använda förnamnet. =)