fredag 6 maj 2011

Silly season SSK: Blaz Gregorc förlänger


(Blaz Gregorc stannar. Finns mycket att ta ut av den killen i allsvenskan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

...och här är en till som stannar. Blaz Gregorc som är med här nere på VM blir kvar i SSK och gör då sin femte säsong i klubben (de tre första som endast J18,J20 spelare).

Gregorc har fått stort förtroende av landslagsledningen och är en av de slovenska backarna som har fått mest istid, så här långt är snittet 18.35 minuter per match, han har  gjort en assist och har minus 2.

Slovenien har haft det lite tufft, inledde med tre raka torsk och spelar nedflyttningsgruppen nu men vann den första matchen där, med 5-2 mot Lettland.

Blaz Gregorc har förlängt i ett år, förra året snittade han 7.29 i istid i SSK och var utlånad en hel del till Växjö. Jag tycker att han har varit sådär under den speltid som han har fått i elitserien. Utnyttjar alldeles för sällan sin storlek till exempel men  jag tror han kan bli bra i allsvenskan. Han är ju ung, kommer få mycket förtroende nu i vinter, precis som under VM, och borde växa och bli bättre av det.

Så här säger Blaz i ett pressmeddelande om förlängningen:
"För mig känns det jättebra att vara kvar i SSK även kommande säsong. Jag har alltid trivts bra i klubben och i staden och det känns som att det är rätt plats för mig att utvecklas. Att åka ut var givetvis ett misslyckande och jag vill vara med och spela upp SSK till Elitserien igen."

Och så här säger sportchefen Per Nygårds i samma pressmeddelande" :
" Vi är jätteglada att presentera Blaz i det kommande årets trupp. Han besitter en hög kompetens i spelet med puck och har ofta väldigt bra lösningar när han är satt under hård press. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter i honom där vi tror att han kan bli ännu mer delaktig i anfallsspelet. Hans storlek och kraft gör att vi även ser utvecklingsmöjligheter i hans intensitet i det defensiva arbetet."

Inga kommentarer: