onsdag 11 maj 2011

Ready to rumble!


(Fasth stretchar.... Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Äntligen dags för kvartsfinal! Först ut Tjeckien-USA sedan Sverige-Tyskland. 


Tre Kronor hade gott humör på morgonvärmningen, Sverige kommer köra på sju backar och 13 forwards, Fasth börjar i målet.




(... mål för gula laget. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Spelbolagen verkar anse att Tyskland är ett lätt byte och spelar de mot Tjeckien, visst då kör Tre Kronor över dem. Men är tyskarna på samma humör som i början av turneringen, då man vann och imponerade mot Ryssland (historisk seger, första i hockeyhistorien för Tyskland) och Slovakien (sjukt disciplinerat) då blir det ingen lätt match för Kronorna i kväll.

Ska bli intressant att se vilken form tyskarna är i, de började som sagt starkt men har sedan dalat och dalat efter att det blev klart med kvartsfinal. Nu är de å andra sidan underdogs, Sverige är favoriter och det kan Tyskland rida lite på.



 (... full laddning inför kvarten mot Tyskland. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tyskland går gärna rakt på mål, spelar lite Nordamerikanskt så det blir till att stå upp framför båda målen.

Målvakten Endrass var som en Berlinmur i början men har liksom laget tappat lite för varje match.  Bara hoppas att det håller i sig så och att Fasth konserverat sin fina form.


Jag kommer jobba med båda sändningarna så det får bli summering senare i natt.

6 kommentarer:

Mårten sa...

"Fasth börjar i målet". Var fortsätter han sen och vem löser av honom? Jag trodde han skulle stå hela matchen...

Anonym sa...

Mårten: Klart berättigad fråga, men rent hypotetiskt finns ju risken att han gör en dålig match och därav blir utbytt.

Anonym sa...

//Metal Machine

Unknown sa...

Hej Marie! Kul att se dig i TV.:)

Läser att Oscar Möller väljer mellan HV och Saik. Trodde han skulle komma hem till DIF? Det vore helt underbart om du kan kolla om DIF är aktuellt. Det är många Djurgårdare som är oroliga

/ Jonas

Marie Hallman sa...

Mårten: Han kan bli skadad, han kan göra en dålig match, laget kan ha en dålkig dag coh så blir målvakten utbytt för att byta laget... är inte helt ovanligt att man säger så, Fasth börjar i målet då det ej heller är ovanligt att man byter målvakt i hockey av olika anledningar (se ovan).

Metal machine: precis.

Jonas: HEj jag förstår det. Jag har fullt sjå här nu till söndag och har inte råd att ringa hellar, är sjukt dyrt att ringa härifrån men jag ska kolla när jag kommer hem, om inget är klart då men det tror jag inte.
HAn vill nog invänta LA Kings bud också till att börja med....

Marie Hallman sa...

Mårten coh anonym: händer ju då och då att hockeymålisar blir utbytta så... det är ett rätt vedertaget sätt att säga vem som är vald att stå i matchen. Även Fasth blir ju utbytt emellanåt, nu behövdes inte det men mårten, du fattar nog vad jag menar. Eller hur?

Jonas: skakolla när jag kommer hem hinner inte nu. sorry