måndag 16 maj 2011

tårar av guld

Såg ni Rikard Wallins tomma blick? Eller nej, den var inte tom. Den var förkrossad ända in i själen.
Samma sak men Viktor Fasth, David Petrasek och de andra i Tre Kronor.Det var en jämn match i två perioder. Sedan gjorde Finland samma sak som de har gjort i nästan varje match i detta VM, de vände och vann. Otroligt imponerande.

Finland var bäst coh de var värdiga vinnare. Luften gick bara tvärur Sverige vid 3-1. Det kunde lika gärna ha blivit 2-0 en bit innan för Sverige skapade lägen, hade stolpskott och var verkligen värda så mycket mer än de 1-0 man hade.

Sedan kom den, 1-1 och Lejonen visste så klart att har man vänt förr så kan man vända nu.

Mitt betyg på Tre Kronor? Fyra plus på en skala upp till fem.
Visst, finalmatchen sket sig totalt i period tre. Men det här är ett ungt utvecklingsbart lag, Mårts hockey verkar funka på den här nivån och även om inte alla spelare kan vara med nästa år eller ens året därpå så tror jag att man har lagt grunden till att bygga något riktigt bra.

Att detta unga Tre Kronor skulle landa ett silver med sjukt skickliga Ryssland, disicplinerade lagmaskinen Tjeckien och stöddiga Kanada bakom sig.... det är fan fenomenalt. Det känns inte när man står där med silvret kanske, men vilket VM Sverige har gjort. Minst en spelare grät så tårarna rann i slutminuterna. Helt rätt, har man gett allt och lite till men bara faller ihop då ska man vara ledsen coh förvivlad. Ett tag, sedan är det bara att ta nya tag,

Och kolla in det här All star laget!
Målvakt: Viktor Fasth, Sverige
Backar: David Petrasek, Sverige, Marek Zidlicky, Tjeckien
Forwards: Patrik Berglund, Sverige, Jarkko Immonen, Finland,  Jaromir Jagr, Tjeckien
MVP: Viktor Fasth, Sverige.

Så välförtjänt! Även om jag själv röstade på Mikael Granlund, Finland och Patrik Elias, Tjeckien där de andra journalisterna röstade på Berglund och Immonen.


Vilket VM vi har fått se i Bratisalva föresten. Grym stämning, härliga matcher... jag är så sjukt glad att jag fick åka med Viasat hit.

Nu åker jag hem och tar tag i hockeyvardagen - som är den jag älskar i grund och botten också. Inte fel det heller. Det är ju bara två och en halv månad kvar tills försäsongen börjar på riktigt :)!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem till Sverige, vår bästa hockeyjournalist! Är glad att se att ViaSat/Tv3 värderar kompetens så högt. Du, Wikegård, Calle Johansson och Södergren - hög hockeykompetens där. Tack för det du givit oss tvtittare under detta VM. När du sovit ut får du gärna kolla upp ryktet om Måns Krüger till Modo. Men sov ut först! =) /Mary

Anonym sa...

Tjenar Marie! Grymt jobb under VM!.

När du har tid och ork så får du gärna kolla upp några rykten angående Modo Hockey.

Måns Krüger - Modo enligt han ska inte Modo behöva betala något till DIF.

Dick Axelsson - Modo. Var i Örnsköldsvik igår Söndag.

Oscar Möller - Modo. Var under förra veckan i Örnsköldsvik.

/T

Mårten sa...

Ja Petrasek är verkligen en av de som ska vara ledsen efter hans taffliga spel dels i samband med 1-2 och 1-5. Bengt-Åke var smart nog att hålla honom utanför landslaget. Mårts borde ha agerat på samma sätt.

Mårts verkar heller inte vara någon vinnare i de stora sammanhangen. Den här finalen hade exakt samma tendens och scenario som de JVM-finaler han varit med om de senaste åren.

Det syntes också att Fasth gav upp mot slutet - varför skulle han storspela och ge sitt bästa när ingen annan gjorde det?

difarna Fernholm och Robert Nilsson kan man ju också fundera på vad dessa har som gör att dem platsar i Tre Kronor. Det var ju Fernholm som vek ned sig bakom det ena målet synade isen vid Finlands 1-3 och Robert Nilsson har ju knappt gjort ett skit framåt på hela matchen. Att han inte bara lägger av. Hans farsa är ju ljusår bättre.

Marie Hallman sa...

mary: Tusen tack!!! Du anar inte vad det värmer!!!

T: TACK du med, jag blir så glad, tack! Ska slagga lite i dag sedan ska jag börjar rådda lite men jag har en del att ta igen så det får komma pö om pö.

Mårten: att du orkar! Jag fattar fortfarande inte hur du kan vara så enögd. Jag tycker samtliga i Tre kronor gjorde en okej match fram till de två snabba målen i början av tredje, sedan blev det hjärnsläpp och kollaps hos hela gänget oavsett klubbtillhörighet.

Juha Mieto sa...

Nja, Mårten har faktiskt en poäng, det var ju Fasth och inte firma Fernholm-Nilsson som blev vald till turneringens MVP om man säger så.

När det gäller Dick Axelsson så var han inte alls i Övik i söndags om man ska tro honom själv på facebook.

DIF sa...

Mårten är bevisligen sork så hans beteende är inte på något sätt uppseendeväckande. Total ignorans brukar vars bästa medicinen.

Metal Machine sa...

Jag gav upp vid 1-1 (man har ju varit med förr...) men stängde inte av TV:en förrän vid 4-1. Att Sverige släppte ytterligare två mål efter det förvånar mig inte.

Att förlora är tungt nog, men varför ska vi alltid göra det på det här sättet? Det börjar bli tjatigt nu. DIF i kvarten, JVM-semin, VM-finalen... Jag ger fan snart upp. Död och hat åt ALLT!