onsdag 4 maj 2011

Heja Österrike!


(Bloggen på plats i Bratislava. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Sista omgången i grundspelet nu för Sverige som möter USA i kvällsmatchen i Kosice.

Innan dess spelar Norge mot Österrike i eftermiddagsmatchen och det är på sin plats att säga "go, go Österreich!"Från och med i morgon väntar ju mellanrundorna där fyra lag av sex ska bli klara för kvartsfinal. Man tar med sig poängen mot de andra lagens i ens grupp som går till mellanrundan och eftersom Sverige har förlorat mot Norge så är det bästa för Tre Kronor om Österrike som förlorat de två första matcherna nu vinner vid full tid.

Skulle den önskan slå in kommer nämligen Österrike att gå om Norge och ta sig till mellanrundan och till denna ta med sig noll pinnar eftersom man som sagt förlorat mot både Sverige och USA. Vinner Norge i kväll får man ta med sig de två poäng som man snuvade Sverige på och det vore inte så bra.

Så heja Österrike! Och go, go Sweden. Tre poäng mot USA känns som ett måste i det här läget för att inte jakten på en kvartsfinalplats också ska bli en rysare.

Jag har bara sett Norgematchen på tv och läst om Österrike matchen men det känns ju inte som att Kronorna visat sig från sin bästa sida direkt. Tittar man på spelare för spelare så är det ju ett bra lag, så här mycket ångest som man spridit omkring sig ska ju inte vara nödvändigt i det här stadiet på ett VM.

Men det är bara hoppas att man börjar få ordning på det mentala och gruppdynamiken, så att man börjar hitta varandra bättre än man har gjort så här långt.

Jag själv är i Bratislava. Ska först ta mig an Danmark - Lettland, där danskarna behöver tre pinnar för att undvika spel i nerflyttningsgruppen och sedan väntar Finland-Tjeckien. Lejonen tappade ju en pinne mot Lettland och ska helst ta tre i kväll för att inte ligga skrynkligt till i det getingbo som det kommer bli här i jakten på en kvartsfinalplats.


Blir riktigt spännande i kväll, så häng med på TV3 och Viasat!

5 kommentarer:

SUPERGNAGET sa...

Vi hejar på Österrike!
Du gör bra repotage i tv så det kanske blir din framtida karriär, men glöm då inte bort bloggen bara bör den är bäst!
Sen skulle det nästan kännas bra om Fasth släpper in lite puckar ikväll så han inte drar till NHL!

Marie Hallman sa...

supergnaget: Tack!!! Som det ser ut idag så är det bara udner VM som jag jobbar för TV, har ingen aning om vad jag ska göra sedan mer än lite frilansjobb för TT och eventuellt Expressen Men jag lovar att inte glömma bloggen :)
Fasth ja... han måste ju göra så att vi vinner men samtidigt vore det fint om han blev kvar... så han får väl släppa ett par kassar då bara vi gör fler mål framåt ;)) he he

Matte sa...

Ja mitt ego vill ju att Fasth floppar och därför blir kvar i AIK men med tanke på vad han har gjort för klubben så måste man ju ändå hoppas att det går så bra som möjligt för honom. Ska man se det från den positiva sidan så märker man ju vilket stor AIK-hjärta Fasth har fått och då finns ju chansen att han kommer hem till AIK efter ett par år :)

Anonym sa...

Aik-hjärta?? Fasth gillar Färjestad, men de ville inte ha honom. Tugh luck...

Marie Hallman sa...

matte: Det gör han säkert, om han nu åker.

anonym: tror det hjärtat har grott och växt i vinter och FBK lär ju inte vara helt glada åt att man nobbade honom....