torsdag 1 december 2011

AIK-Linköping 3-2 efter förlängning (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK och Fredrik Norrena, LHC
Publik: 5 325 (varav 1 431 i klacken)
Domare: Pehr Claesson och Thomas Andersson
 

Bäst i AIK
MMM Oscar Ahlström, f
MM Robert Rosén, f
M Viktor Fasth, mv

Bäst i Linköping: Calle Söderberg, f.

PERIOD ETT

.... AIK hade samlat ihop säsongens största Gnaget-klack. Det hördes. Ingen nationalsång utan istället sjöngs ”Å vi e AIK” när spelarna ställde upp efter att ha ställt upp på blålinjerna. Linköpingsspelarna var inte så pigga på att stå kvar utan alla utan Hävelid och Håkansson började åka runt ganska direkt. AIK-spelarna stod kvar halva sången sedan började de också röra på sig. Vet inte om LHC fått info om vad som gällde där.

.. bra chans direkt för Kent McDonell som hårt uppvaktad hade svårt att få iväg ett skott men ändå fick det. Det strök dock utanför bortre stolpen.

...Tidig utvisning för LHC, Michael Holmqvist ut för boarding. Men AIK var inte ens nära ett mål under det överläget.

...0-1 (5.09) Pär Arlbrandt (Calle Söderberg, Mattias Bäckman) AIK försvaret var inte riktigt med när Bäckman drog upp anfallet på vänsterkanten, det blir skott, retur av Fasth  men där kommer Calle Söderberg, passar rakt genom slottet till Arlbrandt som kommer från höger.

... Härlig propp av Tobias Viklund på Andreas Jämtin. Det tyckte i alla fall AIK-publiken som jublade.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... AIK fick en gyllene chans av gästerna att kvittera när LHC var för många spelare på isen efter 8.46. Tyvärr för Gnaget så var det bara bra pp-spel i andra minuten. Första var för omständligt och långsamt.

...Det blev istället – lite ologiskt kanske – mål kort att LHC blivit fulltaliga istället. På något som först såg lite harmlöst ut.

...1-1 (11.58) Oscar Ahlström (Tobias Viklund, Fredrik Svensson). Viklund står nere vid egen blå, ser storebror Ahlström vara helt fri uppe vid andra blålinjen, lyfter upp en puck samtidigt som LCH byter och vips kommer nummer 86 fri, tar ner pucken, får inte riktigt grepp först men lyckas slå till den så att den studsar in i målet.

... Lite för långsam period det här för att den ska få betyget kul, tycker jag. Några bra chanser åt vardera håll men det kan gå så mycket fortare så ökat takten nu alla!


 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

ANDRA PERIODEN
... Ultradefensive backen Fredrik Carlsson gör sällan mål men han var chockerande nog uppe vid Norrena i ett riktigt bra läte efter någon minut av andra och var rätt nära att få in pucken också. Synd att det sket sig, han hade varit värd ett mål.

... Dräll av AIK gav Calle Söderberg ett fint friläge, det blev inget mål i det läget dock, då Fasth var fint med på vad som skulle hända och fick ut ett benskydd. När AIK skulle spela sig upp ur egen zon kom dock nästa dräll, även det snappades upp av Söderberg och då satt tvåan.

... 1-2 (1.59) Calle Söderberg (Andreas Jämtin)   Det går inte att drälla i elitserien och definitivt inte i närheten av en så skicklig spelare som Calle Söderberg.

... Bra läge en mot en och sedan öppet mål för Victor Ahlström efter att Norrena gått ut långt och blivit överspelad. Men Victor fastnar i något – eventuellt överspelade Norrenas klubba och istället för att lägga in pucken snubblar han iväg mot hörnet och slår knut på sig själv.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

...Josh MacNevin fick hjälpas av isen efter 5.47 efter en otäck tackling från Martin Lauman Ylven knappt sex minuter in i andra. Kanadensaren får tacklingen vid LHCbåset där det inte är plexi, står med sidan utåt och får en otäck vridning nästan i brygga över sargkanten och in i båset. Ingen utvisning på LHC spelaren dock. Jag pratade lite med Josh och AIKs läkare efter matchen, han hade fått en sträckning i sidan/ryggen men var i övrigt okej.

... Andreas Jämtin åkte ut för en lite ovanlig utvisning, delaying the game, när han höll fast pucken mot sargen med både skridskor, händer och lite andra kroppsdelar. Det var ju snack om att ingen åkte ut för det där men nu senaste matcherna har domarna börjat ta för det.

... kort därpå åkte Calle Olsson ut för hakning, även om det såg mer ut som fasthållning men hur som. Spel i fem mot tre för AIK i 46 sekunder och ett bra pp även om publiken otroligt skrek skjuuuuut gång på gång. Kent Mc Donell sköt så det måste ha bränt till i plockhandsken när Norrena tog ett av skotten.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Dagens läge utan att kunna utnyttja det, hade nog Andreas Jämtin, (trots Victor Ahlströms miss).Målet var helt tomt men Jämtin fick inte ordning på klubban, vände sig om och lyckades skjuta hål i luften och sedan var läget borta. Svettigt för AIK där.

... Klart bättre fart nu i andra med en hel radda halvgalna chanser åt båda håll. Otäckt med Josh MacNevin dock. Känns som han har haft sin beskärda del av skador.

TREDJE PERIODEN

...AIKjunioren Joakim Nordström låg plötsligt på isen. Såg ut som han fick en klubba i ansiktet innan dess. Men han kom upp och var i gång sedan igen.

... Linköpingsforwarden Martin Lauman Ylven gillar verkligen att tacklas. Hann med två proppar på typ 20 sekunder nere i AIKs zon innan han själv stapplade och snubblade sig bort mot målet. Det kostar på att dela ut tacklingen också.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

..Fredrik Svensson stod för machens rökare drygt sex minuter in i tredje. Satan i gatan vad den pucken visslade förbi Linköpingsmålet. Hårt, rappt skott men risigt sikte där.

.. Timeout av AIK efter sju minuter av tredje. Melin pekade väldigt mycket och yvig ner mot LHC målet. Tyckte väl att det var för mycket spel i egen zon kan tänka och det var det ju.

...En till kandidat till ”kunde ha gjort mål i öppen bur”. Kent Mc Donell var steget före pucken, tyvärr för hans del för den kom glidande precis efter honom, det var toköppet mål och fantastiskt läge att bara sätta till klubban och styra in pucken i tom kasse (Norrena var helt fel placerad vid första stolplen, pucken kom vid andra) men det såg inte Kent förrän både han och pucken passerat målet och då var det ju försent.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... ribbträff av Robert Rosén 13 minuter in i tredje och AIK tryckte på för en kvittering. Till slut kom den men det krävdes ett pp för det. Och det fick man när Magnus Johansson (av alla!) fick till en puckout med 16.13 på matchuret.

… 2-2 (16.52) Oscar Ahlström (Robert Rosén) Spel 5 mot 4. Ahlström står i backposition och bara pangar in kvitteringen.

Nytt dräll av AIK vid Calle Söderberg, nu med 55 sekunder kvar till övertid men nu var Dick Tärnström och Jonas Liwing med och jobbade tillbaka pucken.

… Och just Calle kom att spela en avgörande roll i matchen då han åker ut för holding med 26 sekunder kvar till full tid. AIK fick därmed spela fyra mot tre i hela 1.35 i inledningen av övertiden.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

FÖRLÄNGNING
…3-2 Richard Gynge (Dick Tärnström, Daniel Bång) spel i 4 mot 3. Gynge står i backposition till vänster, ta sikt innan han  klipper till och sätter skottet mellan benen på Gerber.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik Carlsson har aldrig gjort mål i A-lags-sammanhang. 180 matcher utan en kasse är otroligt faktiskt, även för en defensiv lirare. Undrar hur många matcher någon spelare spelat ordinarie utan att göra mål?

Han hade läge att sätta en i tom kasse mot Brynäs i träningsmatchen i Märsta men sköt inte trots att jag skrek på honom. Hoppas han får måla snart! En av Gnagets mest värdefulla spelare!

// MarreCJ

Marie Hallman sa...

Marre: Ja det är fan en bedrift i sig ha ha. Jag gjorde ju en lång intervju med honom inför säsongen där han slog fast att ett missat mål av motståndarna - där han agerat så att de missade - kändes precis som att göra ett mål framåt :)) För honom i alla fall... Han är skön Fish, vore kul om han fick in det där MÅLET någon gång haha. Så här spontant kommer jag bara på en som kan match honom i målsnålhet och det är Ronnie Pettersson, DIF som gjorde fem mål på sina sju sista säsonger.
Ronnie lyckades i och för sig göra 25 mål på 539 es matcher, men de flesta kom i början på slutet var det noll, ett eller två persäsong som gällde. Men vilken defensiv klippa han var!! Fantastisk!