söndag 4 december 2011

Holmqvist: "Vi kommer vara med där uppe"


 
(Andreas Holmqvist såg till att bonuspinnen gick till DIF. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tog lite tid men nu har jag pratat med Andreas Holmqvist… som summerar gårdagsmatchen så här:

– Första tio var bra, sedan fick de två mål och vi börjar tappa puckar. I andras kom vi ju ut bättre och gör tre mål. De släpper ju till några billiga men vi jobbar bra för att få de chanserna också. Sedan får vi en skitutvisning emot oss när vi leder med 4-3. De gör mål på utvisningen, sedan blir det lite kompensationsutvisning till oss så gör vi (han själv) mål i sudden.

Nu blev det ju två poäng men det kunde ha varit tre om det inte hade varit för den där märkliga trippingutvisningen på Josef Boumedienne:

– Det är verkligen inte ofta som vi har haft några domare med oss. Det känns som vi alltid får jobba i motgång gentemot domarna. Och det här var en riktig dålig utvisning. Luleåspelaren håller fast BomBoms klubba, sedan ramlar han och så får vi utvisningen emot oss. Det är väldigt billigt i ett sånt skede av matchen.

Som du säger så var det stor skillnad på första och andra perioden. Vad sa ni inför andra?
– Vi sa inte så mycket mer än bara det att vi skulle komma ut som ett nytt lag och kämpa för vi kände att vi kunde vända och vinna den här matchen.

Kan man beskriva den känslan?
– Nja, det går inte att beskriva sådär men man känner bara att ett lag är starkare. Annars, om man inte är det så känner man att man inte har en chans men nu kände vi att vi var så mycket bättre, säger Andreas Holmqvist.

DIF fick ett lite lattjo 3-2 mål när Jonas Almtorp sköt och Luleås Johan Gustavsson hoppade, pucken studsade på hans axel, gick i en båge över honom och in i målet. Luleåkeepern märkte nog inte själv vad som hände för han stod kvar i position och väntade på retur. Det var först när alla andra slutade spela och DIF jublade som polletten trillade ner.

– Det var ju länge sedan vi hade flyt med puckar som går in… och jobbar man hårt så får man såna med sig till slut och tvärtom så har man otur och sätter inga puckar alls när det går skit så det var skönt att få det målet.

Ni har jobbat till er lite flyt nu va?
– Ja precis, verkligen! det såg ju ut som Salos Vitrysslandsmål men det spelar ingen roll hur det ser ut bara man får en kasse till!

 Men ni är fortfarande lite ojämna. Man vet liksom aldrig vilket DIF man ska få, varför?
– Jag vet inte men jag såg någon statistik att vi är sämsta laget i elitserien i första, är det bästa laget i serien i andra… sedan i tredje så vågar vi ofta inte spela ut utan står lite på hälarna och försvarar oss istället för att anfalla. Och då får man ofta ett mål i baken men nu är det bättre tycker jag. Nu kör vi på bara. Som nu de gör 3-3 men vi kör ändå på och gör 4-3 och visar att vi är starka. Precis som när vi avgör i sudden.

Pratar ni om det där?
– Ja, vi det är klart. Och vi spelar mer som ett lag nu, kämpar mer för varandra.

Varför har ni inte gjort det hela tiden då?
– Det kan man fråga sig… men det tar ett tag att spela ihop sig och många tänker för mycket men nu har vi sagt att nu kör vi bara. Gör vi misstag så kan vi reparerade och misstagen blir lättare att reparera om man bara fortsätter köra.

Nu är ni på slutspelsplats och halva serien är kvar. Tar ni er uppåt?
– Det tror jag vi kommer att göra. Vi spelar mycket bättre nu och har bra självförtroende i truppen. Sedan är slutspel målsättningen och har varit hela tiden. Det var media som tippade oss som etta, det var inte vi som sa det.

Men visst siktar ni väl på att vara topp fyra?
– Det är klart! Vi ska vara ett topplag med det material som vi har och vi kommer vara där uppe i slutet av säsongen.


1 kommentar:

Pelle sa...

Kul att se att Andreas har kommit igång med sitt spel igen, har ju haft som riktmärke att spela enkelt och gör väldigt sällan bort sig. Och har oftast rejält med krut i bössan sin, som vi fick se på målet mot Luleå. Var väl skadad i börjar på säsongen och när han kom tillbaka kände jag inte riktigt igen han, har för mej jag såg han bänkad några gånger med (kan ha fel) han som oftst brukar få väldigt mycket spel tid.