torsdag 29 december 2011

JVM: Vilken straff!

Sverige var på väg mot tre men fick nöja sig med två poäng mot Schweiz efter vinst på straffar. Schweiz spelade galet tajt och målvakten Lukas Meili gjorde sitt livs match när han tog 50 av 54 skott!

Ett par klantiga utvisningar i slutet av tredje gjorde att Schweiz kunde gå från 1-3 till 3-3. Sedan kom då straffläggningen där Sebastian Collberg kollade läget med svenske målvakten Johan Gustafsson och efter lite råd från honom bestämde sig för att göra den straff han gjort hela sin karriär. Det gick ju bra, snyggt var det också.

Lite kul att det var just Collberg som avgjorde, med tanke på intervjun som vi körde i sändningarna i våra JVM-matcher i går (onsdag) där duktige skytten Collberg fick prata skott ur alla möjliga tänkbara aspekter.

Max Friberg satte sedan också sin straff, schweizarna missade sina och sedan var det klart. Det firade Friberg med att låtsas rida på klubban längs med sargkanten.

"Det var inget mot det andra laget, jag var bara så glad och det fanns inga lagkamrater ute på isen att fira med" säger Friberg.

Skön kommentar. Publiken i Saddledoom uppskattade dock inte gesten och buade ut Friberg, som dessutom fick 10 minuter för missconduct.

I morgon, torsdag, väntar en lång dag med inspelningar och grejer inför Sverige-Slovakien på fredag. Det är vi på Viasat som sänder matchen och vi kommer bland annat ha med en liten överraskning. Missa inte!

Inga kommentarer: