lördag 3 december 2011

Örebro on tour

Hockeyallsvenskans giganter, Örebro,  gjorde det igen. Vände och vann mot Leksand idag, lördag och har nu 22 segrar på 27 matcher. Helt galet. Jag, Johan Agen och ljudHanna var ju med på en liten resa till Tingsryd för ett par veckor sedan. 

Tog runt sex timmar ner med stopp för lunch och drygt fem timmar tillbaka utan stopp. Jag var lite fundersam innan resan hur det här skulle bli men det var riktigt roligt. Inte så röjigt som jag trodde i bussen men skön stämning all the way.Att Örebro vann gjorde så klart sitt till för gott humör även på hemresan men det som var lite häftigt att se var snacket, attityden och stämningen i båset under matchen.

Örebro tog ju ledningen - och tappade den - tre gånger om, sedan gick Tingsryd upp till 4-3 och jag tänkte att jävlar vilken lång resa det blir tillbaka nu då. Men inte en enda gång sågs hängskallar eller dålig humör. Det var mer ett bestämt "jaha, de gjorde mål, då gör vi väl ett till då" Och ett till och ett till och inte helt oväntat kämpade Örebro sig tillbaka och vann med 6-4. Starkt.

Men det var då, sedan dess har man tappat en 12 matcher lång vinstsvit (sviten bröts mot Malmö) och börjat om på en ny segersvit. Jared Aulin vara nära att tangera Arlbrandts gamlal rekord om poäng i 21 matcher i rad men stannade på poäng i 20 matcher i rad, blev inget 21:a  idag men vad gjorde det när slitvargar som Stefan Wargh klev fram i dag mot Leksand som slutade 5-4.

Nu kan ni se reportaget från roadtripen till Tingsryd på Viasats facebooksida. Ni hittar det på den här länken.

Inga kommentarer: