lördag 31 december 2011

JVM Ryssland-Sverige (och Gott Nytt År!)

 
(FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Nyårsafton! Och givetvis spelar Sverige sin match med start... 20.00 lokal tid. Inte bra. Hoppas att några orkar upp där hemma och slå på tv:n vid 04.00....

SVT sänder men vi på Viasat sänder ju två matcher från Edmonton i dag också, bland annat matchen före Sveriges, den mellan USA och Kanada som börjar 18.00 lokal tid = 02.00 hemma i Sverige.


 (FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vi har lite snack från igår, från Slovakienmatchen och lite bildgodis med samt en intervju med en minst sagt rutinerad proscout där i pauserna. Värt att titta på om ni orkar. USA har ju gått chockerande dåligt här under JVM men det är en ändå en match mellan två ärkerivaler så jag tror det blir en fin match att se på hur som helst.


(FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Sverige värmde upp för sin match vid 11 lokal tid här i Calgary. Många spelare på isen, många fler än i går faktiskt. Rätt bra fart och vad vi kunde se inga skador, tack och lov.


(FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

Sverige är en poäng efter Ryssland och måste vinna matchen för att slippa spela kvartsfinal och istället knalla direkt till semi. (Det är bara två kvartsfinaler i ett JVM, två lag - de som vinner respektive grupp - går direkt till semi efter gruppspelet)


(FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)  

Jag och FotoNicke kommer vara på plats under matchen och ta hem lite snack som man kan se i matcherna den 2 januari (1 januari är spelledig dag, då åker Kanada och övriga slutspelslag hit till Calgary). Eftersom matchen börjar sent så får vi nog fira nyår i anslutning till arenan, vi ska försöka hinna någonstans men har lite champagne med oss ifall...


(Johan Larsson längst ut till vänster var en av få som avstod värmning på is och som körde lite barmark i stället. FOTO HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
 

Så Gott Nytt År på er allihop där hemma!!! Ha en fin kväll, ta hand om er!

För er som vill läsa mer om JVM kan  jag tipsa om den JVM-blogg som finns på hockeylegends.se, där David Nilsson Hamne bjuder på godbitar. Den bloggen hittar ni på den här länken.

5 kommentarer:

Madde sa...

Vilka häftiga JVM-spelare vi har. Ge upp verkar inte finnas! Ett riktigt Gott Nytt År till dig Marie!!
Madde

Ricky sa...

Härligt med avancemang - desto tråkigare att man inte kan se matchen för att det där jäkla TV10 visar matchen. Ge matchen till SVT visa så att alla kan se!

Marie Hallman sa...

Madde! Visst är dem! Häftig vändning. God fortsättning på dig Madde!!

Ricky: Utan dealen med TV10 hade nog SVT inte haft råd att visa en sekund från detta JVM, så det är bra att kanalerna delar på det. Och för väldigt många är TV10 en gratis kanal i basutbudet. Faktiskt.

Ricky sa...

Många på landsbygden som inte kan få in boxer via tv-antennen har parabol från Canal Digital och där finns inte TV10 med i utbudet. Känns som att folket i storstäderna alltid är de som får en massa fördelar och som känns viktigare och mer prioriterade än folket ute på landsbygden. Varför inte lägga matcherna på TV3, som verkligen finns med i ALLA kanalpaket, oavsett om man har Com Hem eller Canal Digital? Bara löjligt att lägga det i TV10 och därmed utesluta en massa från att se matchen.

Marie Hallman sa...

RIcky: Jag tycker det är synd att inet alla kan se sedan varför det är som det är kan jag tyvärr inte svara på. Har inte kunskaper om vad som gäller där med rättigheterna. sorry.