onsdag 28 december 2011

Larsson och Granberg spelklara


( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Dagen efter premiärsegern (9-4) mot Lettland i går. Glada Småkronor på träningen som så klart bollades in med tvånudd (finns det något hockeylag som inte gör det??) DIF-backen Fredrik Claesson i centrum. Lekledare tror jag...
 ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Det gick rätt fort att gallra i tvånuddsgänget... Målvaktstränaren Daniel Hento Henriksson var dock inte med, han står bara och funderar på var han ska köra lite extra med de två reservmålvakterna Johan Mattsson och Anton Forsberg. ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Efter lite förvirrande och dubbla besked hittade de lite is på en av fyra (!) träningsrinkar i den superfräscha träningsanläggningen ute vid gamla OS-byn i Calgary. (Tänk om Stockholm hade haft....suck)

SSK-bekantingen Johan Mattsson står närmast "Hento" vid målet. Om jag förstod rätt så är Forsberg tvåa och Mattsson trea av de tre målvakterna. Johan Gustafsson är helt klart etta, det är bland annat därför som just "Hento", som till vardags är målvaktstränare i Luleå, är med.

Mattsson har accepterat läget och gör vad han kan för att bidra till gott humör i laget samtidigt som han jobbar hårt på träningarna. Starkt Johan! Och allt kan ju ändras i hockey....

Lagkaptenen Johan Larsson testade föresten låret innan träningen, det gick bra, han och Petter Granberg som stått vid sidan av på grund av en mindre skada på nederdelen av kroppen körde på för fullt.


 ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bra fart på träningen föresten. Ibland blir man nästan nervös när man står bredvid, det går så fort och är så full gas i alla övningar att man är rädd att någon ska ta i för mycket och skada sig. Men å andra sidan är det ju oftast när man inte kör fullt som skador kommer ... härligt att se farten och glädjen hur som helst.


 ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Träningen avslutades med att en spelare från vardera lag skulle ta pucken av varandra. Gula laget vann och bildade en galen tv-puckshög mitt på isen av glädje. Jag hade inte kameran framme då tyvärr men det såg helt sjukt roligt ut där de kastade sig på varandra i vilt jubel.


 

( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Nu är ju inte allt stoj och glam, det var en bra träning, mycket fokus på spelvändningar som man tror kommer komma mot Schweiz i morgon.  Här snackar bland andra förbundskaptenen och backen Fredrik Claesson med varandra.

Stort tack förresten till Sebastian Collberg som ställde upp på lite fix och trix ute på isen. Denna måste lämnas prick 12.00 senast, han var snabb och hjälpte oss med de bilder vi behövde på de två minuter som blev över efter träningen. Det tackar vi för.


 

( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Premiärens skyttekung Max Friberg funderar jämte Johan Sundström på något.... vad vet jag inte men vi tog ett snack med Friberg. Kan ses den 28:e i periodpauserna i våra JVM-sändningar. Är det tänkt. Det blev lite annat också, bland annat en kul grej med Sebastian Collberg, William Karlsson, Jonas Brodin och Daniel Henriksson. Brodin gjorde föresten en mycket målande beskrivning av "nålen" Vad det är får ni se i sändningarna, kolla in!


 ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Den här "lilla" gynnaren har inget med hockey att göra men jäklars vilken biffig ekorre?! Finns många polare till den här i Calgary...


 ( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Jag och Foto-Nicke har flängt runt och gjort lite annat också, bland annat filmat fina bilder på stan. Eller jag körde och Niklas fotade så klart. Här en fin vy som vi hittade på motorvägen...


( FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Men den här var mest stylish. Högt upp och blåste som bara... när vi gjorde en såkallad ståuppa också. (Det är lite prat inför kameran) Vet inte om den kommer med i sändningarna i morgon (28:e) vi får se.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Småkronorna är väl U18 och Juniorkronorna U20. Rätt ska vara rätt...

Marie Hallman sa...

Anonym: Nja, det där är en tvistefråga. Förbundet vill gärna att man säger så som du skriver men i folkmun är det Småkronorna om J20... så länge jag kan minnas.