fredag 2 december 2011

Oscar Ahlström " Det har inte hänt den här säsongen "


(Oscar Ahlström gjorde två av AIK:s tre mål. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Tvillingarna var petade i derbyt och en match till efter det. De tog petningen på rätt sätt och har verkligen lyft ännu mer efteråt. Bäst har det gått för Oscar Ahlström som gjort två mål på de tre senaste matcherna.

Brorsan Victor har haft det lite tyngre. Gjorde sitt första mål för säsongen för två matcher sedan, hade ett mål inne men fick det felaktigt bortdömt senast. Mot Linköping blev han trippad när det var öppet mål.


Man kan lätt konstatera att du har lite mer flyt än brorsan just nu?
Ja, precis!

Vad säger du om din egen insats då?
– Jag tycker att jag kämpar på bra och krigar på bra och har väl inte hunnit tänka efter så här efteråt, det är svårt att minnas allt men jag tycker det kändes bra, skönt att några skott ramlade in i dag.

Det var ett tag sedan du gjorde två mål i en match väl?
– Ja, det har inte hänt den här säsongen, det var förra säsongen då? Säger Oscar Ahlström.

Jag har kollat upp det där och senast det hände var för lite mer än ett år sedan, den 4 november 2010 mot Djurgården då han gjorde AIKs första och femte mål. Det blev en dubbel säsongen innan också, mot Troja 27 november 2009. Det är alltså i november det händer… eller nästan i alla fall, då det hade hunnit bli första december i går torsdag.

Hur som helst… Både jag och Victor var aströtta och tramsiga så ni får ha lite överseende med det men vi höll oss seriösa när målen kom på tal i alla fall. Här är Oscars beskrivning av målen mot Linköping:

– Första var en kanonpass av Viklund, sedan började pucken hoppa lite så jag tänkte först dribbla, sedan bara vart det någonting, då vart det en lobb in. Så den gick in, det var lite turligt kanske.

– Vid andra så fick jag väl en pass av Rosén. Jag tänkte först - innan jag fick den - att jag skulle gå på skott och det var mycket folk där framför, annars tror jag inte att den hade gått in.

Men det är inte bara tur Oscar!
– Hm, nä, Men det var skönt att den gick in.

Hur mycket terrar du brorsan för det här då?
– Nja… det tror jag inte att jag gör. För jag tror han är rätt nöjd faktiskt.

Victor har haft det tungt. Drattat på röven vid ett öppet mål, haft måltorka (som bröts för två matcher sedan), fått ett mål bortdömt och flög senast i går i Linköpingsmatchen då han fälldes på ett ben. Inte så konstigt då att hanfår sympatierna av Oscar:

– Ja han var nära! Det var synd, han fick in en puck senast då blev den bortdömd. Så han har det lite jobbigt just nu kanske.

Du får köra lite privatlektioner!
– Ja, jo men jag tror inte han lyssnar på mig i alla fall.

Det gör han väl!
– Jo kanske men jag vet inte om jag har så mycket att lära ut i så fall!

Men du är väl kungen i familjen i alla fall!
– Ja det är jag! Det kan man nog säga, he, he.

Får du några fördelar av det då?
– Nej det får jag nog inte, kanske får göra lite mer för att vara snäll mot honom…

För ni stöttar varandra, eller hur?
– Ja det gör vi ju.

– Blev han trippad av Norrena eller var det eget snubbel? Ja han vart trippad tror jag. Det är svårt, han är rätt fladdrig deras målvakt och han kastade sig ut så han råkade väl träffa Victor på foten. Det är inte så mycket att tänka på. Jag sa mest att han skulle tänka på nästa läge i stället, säger Oscar Ahlström.

Nu var det i och för sig fler som kämpade. AIK gjorde det svårt för sig i första:

– Ja det men första perioden gör vi bra ändå även om vi tappar lite puckar, sedan får vi lägen men, sedan efter det när de får ledningen så spelar de på ledningen och gör det ganska bra. Vi kämpar mycket men kommer inte in på mål riktigt så det var skönt att vi kunde få in en puck på slutet i alla fall.

Hur känns det när tiden börjar rinna ut i tredje?
– Jo men så känns det ju. Men vi fortsätter ju och när vi fick det där power playet så tyckte jag att det kändes att nu ska vi trycka dit den.

Såg du Gynges segermål även om det från håll såg lite annorlunda ut:
– Ja jag satt ner i båset så jag såg inte men Gynge har ju bra skott det var väl han som skulle göra målet där om han fick skottlägen. Han är ju en riktig målskytt.

Det såg för övrig ut som många var trötta, och hade svårt att dra iväg på raider - i båda lagen. Men det var mer närkampsspelet som lågt bakom svårigheten att hitta ytor.

– Ja så var det och det gick ganska snabbt, det var mycket vändningar och så också. Jag vet inte om isen var lite speciell kanske… Men så är det ju, det är svår att få till något riktigt ordnat spel när man ligger så tätt på varandra.

Varför gör man det då?
–  Ja varför jag - vet inte! ha, ha. Svår fråga nej men det är svårt för båda lagen, det är självklart och det vart ju inte så mycket mål i den här matchen heller.

Inga kommentarer: