lördag 24 december 2011

Seger i genrepet -uppdaterat! Åberg ut och Jeremy Boyce in


Två dagar kvar nu tills att JVM inleds på annandag jul! Sverige laddade i natt upp med genrep mot Kanada och det blev seger trots sämsta tänkbara inledning då Johan Larsson drog på sig 2+10 i utvisningsbåset efter bara 30 sekunder...

Det blev inga mål då men Kanada gjorde 1-0 efter 11.14. Sverige höll dock jämna steg och kvitterade genom Rickard Rakell. Victor Rask gjorde 2-1 och Mika Zibanejad fyllde på med 3-1.
Båda de målen kom i slutet av första. Noterbart att Västeråstalangen William Karlsson gjorde två assist och jag törs lova att det kommer komma fler under JVM. Han är så bra den killen.I andra ökade Johan Larsson på till 4-1, sedan jagade Kanada i fatt till 3-4 och låg i tredje på för fler mål så klart. Mika Zibanejad satte dock spiken i kistan, framspelad av Joakim Nordström med 5-3 i tom kasse. Fin 08-kombo (DIF+AIK) där på slutet!

Nu ska man ju inte dra några stora växlar på den här segern, är det något Sverige varit bra på är ju att vara bra innan det gäller och sedan  inte klara av att vara bäst när det har gällt som mest (semi och finaler). Desto bättre då att förbundskaptenen Roger Rönnqvist snabbt slog fast på twitter att: "det bästa är att vi absolut inte är för glada den här gången:) "

Strålande!


UPPDATERAT: 
Riktigt tråkiga besked har det dock kommit under julaftonen. Djurgårdsforwarden Pontus Åberg skadade sig så pass under Kanadamatchen att han tvingas kliva av JVM. Istället har Timrås yrväder Jeremy Boyce Rotevall kallats in och han skrev vid tretiden att han fick skippa Kalle Anka för att ta sig ner till Stockholm så han är på väg nu mot Calgary.

Kul för Jeremy men riktigt tråkigt för Pontus som jag vet verkligen var sugen på det här JVM:et. Trist för Sverige också, Jeremy är bra men Pontus är snäppet vassare. Tycker jag. Men jag hoppas Jeremy bevisar att jag har fel på den punkten.

Jag sätter mig på planet i morgon, sedan blir det JVM de luxe. Ska bli intressant att se om Timråforwarden är med på samma flyg eller om han hunnit i väg redan i kväll!

3 kommentarer:

David sa...

God Jul Marie, och tack för riktigt bra rapportering i ur och skur!

Janne sa...

God Jul från mig oxå,jag håller med David. Du utklassar dina kollegor

Marie Hallman sa...

David coh Janne: Tackar allra ödmjukast!!! Sköt om er och God Jul till er också :))