tisdag 27 december 2011

JVM: Full fart framåt inte så tätt bakåt (och lite Åberg info)


(Sverige slog Lettland med 9-4. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Vinst 9-4 för Sverige mot Lettland men matchen var inget för historieböckerna. Eller som DIF-backen Fredrik Claesson sa kort efter slutsignalen:

-Den här matchen är glömd nu!Max Friberg som gjorde fyra av Sveriges mål lär väl inte glömma matchen i första taget dock men jag tycker Claesson har rätt.

Spelarna skulle samlas i ett lagmöte och gå igenom vad som var bra respektive dåligt efter matchen. Och hur man ska jobba vidare framöver. Claesson var för övrigt väldigt hungrig efter matchen. Så pass att han glatt mumsade på en stor brun energibar under intervjun. Näringen måste in ju!

Det stora frågetecknet efter matchen var så klart hur det hade gått med Johan Larsson, Brynäsforwarden och lagkaptenen, som vaggade av matchen halvvägs in i första.

Enligt Småkronornas läkare rör det sig om en lårkaka och det är inte helt omöjligt att gotlänningen kan spela på onsdag, men förbundskaptenen Roger Rönnberg tar inga risker så det ska vara en fräsch Larsson annars lär han få vila.


(Sveriges värmning på förmiddagen.. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Apropå skador så har jag lyssnat runt lite vad som hände med Djurgårdens hemskickade forward Pontus Åberg och det visade sig att han hade lite tur i oturen. Faktiskt. Den första prognosen tydde på ett brutet nyckelben men efter ett antal röntgenbilder och undersökningar konstaterade de kanadensiska läkarna att AC leden i axeln har fått sig en smäll,. D

Det där med AC-leder kan ju både vara kort och långvarigt, läkaren hade sagt att det låg mellan 2-6 veckors läkning och eftersom landslagsledningen inte vågade vänta och kanske stå där sedan utan en spelare så fick han åka hem. Nu såg jag att det står på DIFs hemsida också att det uppskattas ta två veckor tills han kommer tilbaka så det passar ju bra med den kanadensiska läkarens diagnos.

Jag såg föresten matchen från en slags ramp uppe i luften. Högt upp men jämför man med Globen så var det ändå bättre, för rampen hänger långt in mot mitten så man får lite feeling ändå. Det bjöds på varma nypoppade popcorn i pressrampen. Det händer inte var dag om man säger så. Mycket popcorn är det och görs det i arenan, där vi går in i arenan finns någon slags fläktuttag och jag ljuger inte om jag säger att popcorndoftan är bedövande vid ventilationsröret där.


(FotoNicke på rampen. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

FotoNicke och jag hade intervjuer med Jeremy Boyce Rotevall, Roger Rönnberg samt två kanadensare som vi snackade lite hockey med på stan i TV:s sändningarna. En av kanadickerna beskrev juniorhockeyn som "Raw! Its the bread and butter of Canadien Hockey". Skön beskrivning.

Vi pratade med en person till som gav en intressant intervju, den kommer senare är det tänkt. Han hade mycket intressant att säga så den hoppas jag ni får se framöver.

Apropå DIF så blev det vinst mot Linköping såg jag. Trots Printz, Holmqvist och Claesson på frånvarolistan. Starkt! Nu sova.2 kommentarer:

Anonym sa...

Claesson skadad ;)

Marie Hallman sa...

Anonym: Så klart inte jag skyller allt på jetlagen ;)) Ändra nu, bra att du sa till