torsdag 22 december 2011

Nyllet en fansens lirare?


(Nyllet körde stenhårt i somras ute i Segeltorp. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)


Nej jag har inte pratat med Nylander. Men det har å andra sidan inte Per Nygårds gjort heller vad jag har förstått av det som skrivs.

Killen är ju hopplös när det gäller att svara i telefonen. Men jag ville mest säga att det är imponerande hur SSK:s fans går all in för att bidra med det de kan till klubben.Jag vet inte vad Nylander vill ha men billig är han säkert inte, vilket häromdagen ledde till ett upprop på SSK:s hemsida om fler bidrag till Fansens lirare, vilket ledde till att fansen klev in direkt och nu har fortsatt lägga in - nu öronmärkta pengar till det som redan samlats in under hösten. Det ska enligt SSK-bloggaren Klimpens twitter ha kommit in över 175 000 spänn direkt i den nya kampanjen. Respekt för det! Stort hjärta där!

Sedan är ju frågan varför Nylander väntar med beslut. Och hur många klubbar som han väljer mellan och vad som avgör. Om man går på tidigare beslut så är pengar en viktig faktor - vilket då (trots insamlingen) talar för rikare klubar än SSK.

En av Nyllets söner har ju tagit plats i juniorlandslagsverksamheten nu med bravur och det har spekulerats i om en plats i SSK:s juniorlag skulle kunna vara avgörande för var någonstans Nylander senior skriver på, men det tror jag inte. William Nylander är så bra att han - på egen hand -säkert redan kan  välja och vraka han med så det är nog inte den som upplåter en plats åt sonen som får Nyllet, för då finns det många platser han redan hade kunnat tacka ja till.

AIK var ju med i jakten på Nyllet ett tag men när jag pratade med sportchefen Anders Gozzi då innan jag åkte på semester i månadsskiftet så var just obeslutsamheten ett problem. AIK ville ju värva en ny spelare NU. Medan Nylander var väldigt vag och inte riktigt (i alla fall just då i slutet av november, kan ha ändrats nu) kunde komma till skott med mer konkreta besked om var han ville spela.

Jag ska kolla lite med Gozzi i kväll om jag hinner om varför det sket sig där. Har tyvärr inte hunnit prata med honom sedan då i november, får se om jag  får tag på honom i anslutning till derbyt.

Men hur som helst så är det som sagt starkt av SSK-fansen att ställa upp som man har gjort, både i värvningen av Strudwick och nu i samband med jakten på Nylander.


 (Fortfarande seriös. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD) 

Jag tror inte han är någon frälsare Nyllet, men visst skulle han skapa lite drag runt klubben och även om han inte är som i sin stora glans dagar så är han enormt seriös i sin satsning fortfarande och de fina handlederna och spelsinnet har han ju kvar!

Och lyckas SSK ro hem den värvningen bland annat tack vare fansen är det ju bara lyfta på hatten. Ska bli intressant att följa vad det blir.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Även om det är starkt att samla in 175.000 så snabbt måste det vara svårt för SSK (eller AIK) att Nylander tillräckligt med pengar för att han ska välja något av det skälet - efter alla år i NHL lär han vara rätt tät.

Rimligen måste han välja mer med hjärtat än plånboken och då kanske det är viktigare vad klubbarna kan erbjuda runt omkring, t ex ett upplägg där Nylander spelar några år och sedan går in i någon ledar- eller tränarroll. Vi får väl se!

Det vore mycket intressant att höra vad Gozzi tänker kring det och om det ens är en möjlighet nu när Pavlikovsky kom in.

Marie Hallman sa...

anonym: Men om det inte var pengarna så skulle han nog inte vela som han gör, då är det ju bara att slå till på det som känns närmast hjärtat.. borde väl ha varit AIK om man ska döma av det han sagt förr, Men så blev det inte.
Får se om jag ser Gozzi!

Anonym sa...

Jag har från SSK:s inre krets hört att Växjö erbjudit Nylander ca 250.000:-/mån och man var orolig för att inte kunna konkurera med detta. Statusen då (igår morse) var att man hoppades på att få Nylander att kontraktera för 150-200.000:-/mån vilket innebär att man saknade 300-500.000:- men detta kanske löser sig nu.
Dessutom har man geografiskt bästa läget... AIK:s intresse vet jag inget om, men finns ekonomin!?

Marie Hallman sa...

Anonym: AIK var intresserade under hösten, de snackade lite löst med Nyllet men mitt intryck då var att han hade jävligt svårt att ens komma till skott med ett besked om vad han ville göra och att AIK till slut tog det säkra före det osäkra och skrev på med Pavlikovsky som de visste vekligen ville komma.

Anonym sa...

Nyllet är tydligen ganska velig, och viss förståelse får man ha... Det är ju en avrundning av en lång karriär som det skall tas beslut om, dessutom har han en rätt "hal" agent.