söndag 4 december 2011

Halvtid

Halvvägs nu (och någon match till här och där) i både elitserien och hockeyallsvenskan.DIF har gått sämre än jag trodde, hade trott på topp fem nu och topp tre i vår,  men som jag skrev häromdagen  har man ett enormt sparkapital i framför allt de yngre spelarna som måste släppa handbromsen och köra nu. Kristofer Ottosson trodde många var slut, nu leder han interna poängligan framför Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad. Tre gammgubbar i topp?! Dags att utmana nu kids!! Pontus Åberg har ju movesen, och Mario Kempe med. Tim Eriksson är väl halvgubbe men har fart. Finns många som vill bidra. Jag tycker att Wesslan har varit bra också, finns mer att ta av där också men varvar DIF bara upp så kan det bli kul att följa laget i vår. Men då måste man varva upp verkligen också. Förra säsongen kom den uppvarvningen på tok för sen.

AIK borde också ligga höger  upp, ett par tre placeringar i alla fall. Här är det framför allt ojämnheten som är slående. Jättebra ena dagen, menhallåvadfangörni? nästa dag. Det är lite mer stabilt än förra året men det finns massor att jobba med. Nyförvärvet Robert Rosén och hårt jobbande Richard Gynge är de som glatt allra mest i höst. Sedan gillar jag twinsens framfart också.Kul både här och i DIF att se juniorerna ta för sig. DK är en skön spelare som verkligen vill och gör allt för att ta nästa steg. Fasth har varit bra, honom kan ingen skylla något på. Och Tobias Viklund har ju inte alls varit den säkerhetsrisk som många befarade, jag tycker han har varit bra! Daniel Bång och Christian Sandberg har mer att ge liksom Oscar Steen. Att Linus Videll fortfarande är fyra i interna poängligan med 12 poäng på 14 matcher är inte ok!

För SSK har det ju gått sådär. Att det inte skulle bli en av de tre direktplatserna är ingen skräll, däremot borde play off plats vara möjligt. På minussidan: Slovenerna har inte levererat som väntat, Hudacek har däremot varit som förväntat även om han glänste ytterligare lite på försäsongen. På Plussidan: att laget utvecklas match för match. Södertälje har unga spelare som har mycket att jobba på och de tar kliv framåt. Frågan är om man hinner bli så bra som det krävs innan säsongen är över.


För egen del tar jag en liten paus nu och för en kort tid framöver (kan bli något sporadiskt under tiden men lovar INTE att det blir det.  Kan tänkas märkligt med en bloggpaus mitt i hockeysäsongen men jag bara måste även om det känns lite märkligt. Men jag kommer tillbaka. Tills dess, bara älska, aldrig hata. Heja fram era lag, tillsammans är ni fantastiska!

13 kommentarer:

Sloppy Joe's sa...

WHAT!!? Du kan ju inte lämna oss nu!! Vad ska vi då läsa dagen efter match!?

Ja ja, så är det. Lycka till med vad det nu är du skall göra Marie och hoppas att du är tillbaka snart. Du är, trots allt, polstjärnan på den Stockholmska hockeyhimlen.

Erik sa...

Du är den bästa hockeyjournalisten i Sverige.
Hoppas du snart är tillbaka!

Anonym sa...

Det kommer verkligen kännas tomt utan din blogg. Hoppas att du ätervänder snart!

Hi-five

Marie hallman sa...

TACK alla tre för pepp det värmer är dock borta ett tag till hörs senare :)

Erixon sa...

Saknar dig jag med!!
Hoppas allt är ok!

Marie Hallman sa...

Erixon: tack du det värmer är borta en stund till bara hörs sen :))

BigDan sa...

Hoppas du kommer tillbaka snart och att allt är bra! För det finns viktigare saker i livet en hockey men det är en liten härlig god bit i tillvaron :)

Saknar dina intervjuer med SSK spelare speciellt nu när de vunnit två i rad :)

Hampus sa...

Vad ska du göra/vad har hänt?

Marie hallman sa...

Bigdan o Hampus laddar batterierna bara tillbaka om några dagar tack för att ni bryr er :))

Anonym sa...

Om du tycker Wesslau varit bra så får du nog skaffa brillor. Att släppa FEM MÅL och på det sätt som han gjorde det i derbyt är allt annat än bra. Sedan skämde han ju ut Sverige i landslaget och var inte alls bra i matcherna därefter. Han har mycket, mycket mer att bevisa. Mycket kan man säga om Wesslau men man kan bara inte med de mest starka blågulröda glasögon i världen påstå att han varit speciellt bra. Han säger ju själv också att han inte alls spelat bra. Det hedrar honom att ha den självinsikten och när han själv konstaterar det kan väl du omöjligt påstå något annat eller?

Anonym sa...

Han har räddat DIF i 20 matcher hittills så nog faaaan har han varit bra. Tyvärr har en viss trötthet visat sig på slutet, vilket inte är så konstigt då han står varje j-la match.

Dåligt värvat av Järlan (vi skulle haft en bättre andremålvakt). Och dåligt coachat av Hardy som inte matchat in Tim bättre. Det hade varit bra för både Tim och Wesslau.

Jojo

Marie Hallman sa...

anonym o jojo: jag håller med Jojo!

Anonym sa...

Du och jag, Marie! :D

Jojo