torsdag 22 december 2011

Hardy! Och vem tar över?


 Hardy Nilsson. FOTO ANDREAS GRANDIN/ARKIVBILD

Det verkar som om Hardy Nilsson nu går ut offentligt med att han inte fortsätter i DIF efter säsongens slut. Enligt Aftonbladet säger han detta i en Canal Plus intervju i kväll.

"Jag tror också att i och med att jag har hållit på så länge som jag har gjort så mår man bra av ett brejk och att komma ifrån hetluften, för det blir mycket skygglappar och man kör tre matcher i veckan och är alldeles för fokuserad på det. Man tappar lite helhetssyn." säger DIF-tränaren bland annat till Canal Plus.


Nu är inte det här någon jättenyhet. Den stora frågan är ju vem som tar över.

Snacket om att Hardy inte skulle förlänga/få förlängt (välj själva) hörde jag redan i somras, men då som obekräftade uppgifter. Kvällstidningarna hade en grej om det i början på säsongen, även då obekräftat. Så det nya nu är ju att han själv går ut och officiellt slår fast det som det har snackats om i ett halvår.

Men vem tar över då? Ingen aning faktiskt. Jag har för mig att Expressen lanserade Challe Berglund som ny tränare då tidningen skrev om snacket i höstas. Och då låter ju inte helt fel. Challe ihop med Nichlas Falk kanske?

Jag tror i alla fall att Tomas Montén lämnar. Om han inte blir headcoach vill säga. Jag tror att han vill ta ett huvudansvar nu, att han är redo och mogen för det och Montén har ju varit ännu längre än Hardy i DIF så vill klubben se en förändring så har man chansen nu.

Challe har ju - om jag är rätt informerad - betalt av Modo även denna säsong (pga att han fick sparken) men sedan så är han ju tillgänglig (om han inte hittar annat så klart då). Om han vill ta över har jag inte en susning om, har inte pratat med honom. Får försöka pumpa honom på info i Calgary, ha ha. Nä skämt åsido, han åker ju dit som kommentator för Viasat men han är slipad och kommer inte avslöja något.

Jag vet inte riktigt hur han är som tränare heller. Det har ju gått sådär i Modo och Timrå men kanske passar hans stil bra in i DIF. Vem det än blir som headcoach så skulle jag gärna se Nichlas Falk som assisterande. Varför inte i par med Marcus Ragnarsson. Jag vet inte hur länge Ragges kontrakt med Almtuna sträcker sig men det vore två intressanta assisterande, särskilt Falk som har ett grymt hockeyanalytiskt öga och skulle kunna bidra mycket där trots sin ringa erfarenhet som tränare.

Och vill inte de så finns det många unga spännande namn på väg upp, jag hoppas DIF vågar ta med åtminstone några såna i båten. Att Hardy går ut med det här nu kanske kan bana väg för att man presenterar en ny tränare rätt tidigt. Som man gjorde när just Hardy tog över senast. Vi får se!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie,
Vad talar enligt din mening mot Wikegård som nu Djurgårdstränare?
Danne

Peter sa...

När du skriver att det gick sådär i Timrå, kan du precisera dig lite mer vad egentligen menar.

Jag menar 3 säsonger i klubben och alla gånger gick de till slutspel varav en säsong till semifinal, det är väl mer än okej, iaf bra mycket bättre än det har gått efteråt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag tror att Wikegård är rätt nöjd med livet han lever nu, tvstjärna, tjänar bra, bra arbetstider, ingen press, bara plus på alla fronter. VIsst man vet aldrig men jag TROR inte han är intresserad faktiskt.

Peter: Jo det kanske var tyket att skriva sådär men han fick ju sparken från Modo coh i Timrå var det ju delade meningar om hans ledarskap, ta bråket med Jonte Hedström tex. Var lite så jag menade. Men du har rätt i att man inte kan klaga på tre slutspel även om bara ett var längre än kvarten.

Anonym sa...

Challe såklart!!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Man vet aldrig men visst ligger han bra till!