söndag 4 december 2011

JVM-truppen??!!


Som ni säkert sett och hört så läckte det som mest troligt är JVM-truppen ut på söndagen. Det kom ut en länk till ett dokument som ser väldigt autentiskt ut. 

Nu har ju ingen från förbundet velat kommentera - under söndagen om listan stämmer eller inte. Men här är listan med en kommentar till namnen.


Målvakter: Anton Forsberg, Modo, Johan Mattson, Sudbury Wolves, Johan Gustafsson, Luleå.

Kommentar: Det är mest troligt Gustafsson som är etta här. Förbundskaptenen Rönnberg har ju sagt att man tar med en av spelarnas målvaktstränare och att det skulle bli just Luleås. Lite oväntat att Niklas Lundström, AIK saknas men han har ju fler år på sig. Johan Mattsson, tidigare SSK, nu i Nordamerika lär vara tvåa om jag ska gissa lite.

Backar: Mattias Bäckman, Linköping, Oscar Klefbom, Färjestad, Fredrik Claesson, Djurgården, Petter Granberg, Skellefteå, John Klingberg, Jokerit, Patrik Nemeth, AIK, Jonas Brodin, Färjestad.

Kommentar: Inga större överraskningar här. Finns en del rutin från tidigare turneringar och bland andra Brodin är en riktig fröjd för ögat att se på isen.

Forwards: Johan Larsson, Brynäs, Johan Sundström, Frölunda, Max Friberg, Timrå, Sebastian Collberg, Frölunda, Filip Forsberg, Leksand, William Karlsson, Västerås, Victor Rask, Calgary Hitman, Joakim Nordström, AIK, Mika Zibanejad, Djurgården, Ludvig Rensfeldt, Sarnia Sting, Rickard Rakell, Plymouth Whalers, Pontus Åberg, Djurgården, Erik Thorell, Färjestad.

Kommentar: Lite förvånande att Pathrik Westerholm, Malmö, saknas. Kan kanske tillskrivas bristen på speltid i MIF. David Lillieström Karlsson hade jag kunnat tänka mig i laget, som den energiske bulldozer han är. Å andra sidan går det inte att säga att någon av de som är med ska bort, så det är ju ett bra betyg på juniorverksamheten när man måste välja bort starka kandidater. Bra med några spelare med erfarenhet från Nordamerikanskt spel och vill ni se action på isen (och då menar jag skott och mål inte fighter) också. Känns som väldigt mycket full fart framåt över det här gänget. Kul!


Den officiella presentationen av truppen sker på en presskonferens i Stockholm som inleds klockan 10.30 under måndagen

4 kommentarer:

Putte sa...

Johan Mattson??? Johan who??? Aldrig hört talas om. Kan knappast vara bättre än Niklas Lundström. Sen undrar man ju vem fan Sebastian Collberg är. Han har ju inte alls färgat i elitserien, vilket ju faktiskt Lilieström-Karlsson har gjort.

Och Filip Forsberg??? Allsvenska lirare med i truppen? Behagar de skämta aprilo med oss.
Har bara ett meddelande till Rönnberg: GÖR OM! GÖR RÄTT!!!

Marie Hallman sa...

Före detta SSK junior, har spelat en del i juniorlandslagen och gjort det bra. Collber ska du ha ögonen på, skottvillig som få, har ett bra skott också. Frölunda kille som tyvärr fått lite speltid i Götet. Filip jämförs av NHLscouterna med Foppa och Sudden så det är ingen skräll att han är med.
Jag tror DK och Niklas får åka med nästa år i stället!

Anonym sa...

Patrik berglund spelade i Allsvenska och se vilken stjärna han var under VM:et och framförallt vilken stjärna han är idag. Dennis Rasmussen som lirade samma år spelade också i allsvenskan. Max Friberg lirade förra året i Div 1 med Skövde. klura på den du Putte.

David sa...

Du Putte....
Rönnberg hade rätt :)