lördag 3 december 2011

DIF-Luleå 5-4 efter förlängning


(Andreas Holmqvist och Josef Boumedienne firar segern. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Lite halvskum match uppe i Luleå där hemmalaget inledde starkast och såg ut att segla mot en seger med 2-0 i bagaget efter första och ett Djurgården som mest såg ut som ett gäng halvslokande hyacinter.Jag vet inte vad som sas i pausen men i andra var det Djurgården som tog i taktpinnen och - visserligen med en hel del tur och lite hjälp av individuella misstag från Luleå - reducerade, kvitterade och gick i från till 3-2 genom mål av Kristofer Ottosson, John Norman och Jonas Almtorp.


(Jonas Almtorp. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Just Almtorps mål var en sån där hopp av målvakten,studs på axeln och båge över keepern och in som man bara kan önska sig i julklapp men alla mål räknas ju så glädjen var stor där i laget.

I tredje var det mer jämnt, DIF. Kvittering Luleå (Sami Sandell), 4-3 Zibanejad och kvittering Luleå (Mattias Persson)  med 2.02 kvar av tredje. Sedan bombade Andreas Holmqvist in segermålet i pp efter 1.10 av förlängningen.


(LillJohan Engdahl slipar Holmqvists grillor.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Seger och två pinnar som tog DIF upp på slutspelsplats, där ligger man på samma poäng som AIK men Gnaget har bättre målskillnad (+2) än DIF (-6).

27 matcher spelade nu och vi är halvvägs in i serien.Riktigt tajt där runt strecken nu.AIK och DIF får se upp, bara en pinne ner och bara fyra ner till Modo på elfteplatsen under kvalstrecket.

Jag hade trott att både AIK och DIF skulle ligga högre upp. AIK runt femma sexa och DIF runt topp tre. men det är ju å andra sidan fem pinnar upp till Färjestad på sjätteplatsen och sju poäng upp till trean Skellefteå. Det borgar för en häftigt andra halva.

Det som varit bra med Djurgården är ju att man - trots en snubblande och slingrig väg framåt - har lyckats tugga i sig poäng här och där. Lag som tar poäng trots att spelet går emot är starka och har mycket outnyttjade resurser att ta fram tills det är dags för avgörande i serien och slutspel.

DIF har ju så mycket reservkapital att ta av, talangen finns, viljan finns men det saknas lite självförtroende. Men just såna segrar som mot Luleå kan räcka för att få upp just det.

Ingen intervju i dag, får se om jag får till det i morgon.

6 kommentarer:

Pelle sa...

Ja bra med 2 pinnar på borta plan, men nåt som oroar mej är Djurgårdens sätt att starta matcher på, första perioden brukar sätta ramen på matchen och Djurgården har svart bälte på att släppa in 2-3 billiga mål, oftast väldigt tidigt på första. Och gällande svart bälte, Boumedinne har ju det i omsmarta utvisnigar, gör mej så less på han :/ bänka han när tid och mål är viktiga på slutet på matcher, eller vad tycker Marie?

Marie Hallman sa...

Pelle: Det var ju ingen klockren utvisning direkt. Tom Leffe Boork tycker att DIF blev rånade där. Och han spelade ju fram till segermålet...och till Zibbes 4-3 så han gör en del bra också... så jagtycker du har lite fel där. DIF är överlag för mycket upp och ner tänk om de kunde bli jämna någon gång?!

Anonym sa...

Det är ett jävla tjat om Josef, tycker han har spelat upp sig de senaste matcherna. Idag var han bästa back i DIF! Tycker hellre man kan skicka iväg Kyle! Förresten har Josef 22 utv min på 25 matcher, det är inte mycke på en back som spelar över 20 min per match...

Marie Hallman sa...

anonym: Precis! Tack för lite understöd där!

Sotarn sa...

Tycker att både Pelle och Anonym har rätt angående Josef o Kyle. Dom första 20 matcherna var faktiskt Josef sämst i Elitserien jag har följt DIF sedan 1992 och tro mig jag är inte ute efter vara dum men tyvär var han det sämsta jag sätt i DIF, men han har spelat upp sig men nu har vår kära american tagit hans plats,in i gymet för fan! han har ju inget att hålla mot med, Sämst +- i serien har han nu och med backar som Kyle och Josef är det svårt att gå till slutspel.

Anonym sa...

För att fortsätta det jag var inne på ovanför, angående Josef mot Kyle, så har Josef tidigare spelat med Honken, Erik Gustafsson och Holm. Ingen som är något att stötta sig mot i egen zon. Medans Kyle spelat med Tjärnqvist eller Printz, våra bästa backar defensivt, ändå ser det så jävla illa ut! Mitt förslag på backpar är Tjärna - Honken. Josef - Claesson. Printz - Holm.