lördag 31 december 2011

JVM: överkörning

Det började spänt och lite stelt men när målen började trilla in steg självförtroendet och efter en period var det inget snack längre. Sverige hade lekstuga i Slovakiens zon, vann skotten med hela 55-15 och kunde ha fått in ett par,tre mål till. Minst. 

Faktum var att målvakten Dominik Riecicky var bäst på planen i det slovakiska laget. och då släppte han ändå in nio mål. Det säger väl allt om matchen.Men kul att se målskyttet lossna och kul att Sverige spelade med tålamod - speciellt i början av matchen då Slovakerna täppte till fint bakåt. Det tålamodet lär behövs mot Ryssland som har varit riktigt bra så här långt.

Såg ni Mika Zibanejads målgest föresten? Inget vilt firande som det ofta är utan bara ett sammanbitet - yess! och en knuten näve. Rätt inställning där, 9-1 är inte värt ett skit om Sverige inte vinner mot Ryssland och tar sig till semifinalen. 

Det bjöds för övrigt på flera riktigt snygga mål, bland annat Rickard Rakells första där han fintade bort backen Adam Janosik med en tunnel innan han sedan satte 6-1.

Starkt också att hålla kvar fokus när siffrorna rann iväg, att spela för Anton Forsberg som gjorde en fin debut i de här sammanhangen i kassen, och att ingen verkar minsta nöjd. Glada ja, men nöjda nej. Känns bra.


5 kommentarer:

Marie Hallman sa...

Jag tog bort några inlägg här där hatet mot varsitt lag flödade. Kom igen grabbar, det är SVERIGE som spelar nu. Inte ett lag mot ett annat. Jag tycker samtliga spelare i det här laget gör det bra, det är ingen slump att de är uttagna om man säger så...
Gott Nytt År på er!

Anonym sa...

Wow pelle, blygsamhet har aldrig hört till gnagarnas starka sida...

Men i detta JVM mer än någonsin har det handlat om lag-anda, ALLA spelare har dragit sitt strå till stacken och bidragit på sina sätt! Så att gnaget spelarna skulle vara de som ska ha mer istid är bullshit... Puss påre!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det är verkligen ETT LAG! Både vid sidan av coh på isen.

Bengan sa...

Men vad spelar det för roll om det är Sverige som spelar? Man kan väl ha rätt att tycka illa om spelare ändå. Man ska väl inte älska alla bara för att de har landslagströjan på sig. Jag är fortfarande av åsikten att difare inte har i ett landslag att göra och den kommer jag alltid att ha. Och jag vet också att jag pratar för många AIK:are som tycker samma sak. Jag trodde det rådde åsiktsfrihet i detta land, men tydligen inte...

Anonym: Pelle skrev att AIK:arna varit bärande. Jag tror att han syftar på att de har tagit för sig offensivt. Nordström har ju bäst plus/minus av alla i laget. Nemeth är klart bäste offensive back och när Rakell är inne med Nordström händer det alltid något offensivt till skillnad från när Mika från ett visst annat lag är inne på isen. Då drälls det med pucken och spelet flyttas till den svenska zonen i stället.

Anonym sa...

Bengan>> HAHAHA!!!!