torsdag 22 december 2011

DIF vs AIK (derby tre)

På plats i Globen! Ska bli kul med lite livehockey för första gången på över tre veckor även om jag mest får magsår av de här derbyna där jag vill att båda ska vinna men det går ju inte...

Båda lagen saknar spelare. DIF som har hemmaplan har Claesson, Zibanejad och Åberg på JVM, dessutom saknas David Printz som är skadad.
Det gör att DIF kör med två ordinarie backpar, sedan har man satt in Philip Holm och Kim Lennhammer som ett backpar, Erik Gustafsson är extraback. DIF har sedan fyra forwardskedjor plus Ludwig Blomstrand som extra forward.

Gustaf Wesslau är uppsatt som målvakt för DIF, Viktor Fasth är uppsatt som målvakt för AIK.

Gnaget saknar ju också folk. Patrik Nemeth och Joakim Nordström är på JVM, sedan saknas även Fredrik Svensson (skadad) samt Daniel Bång och David Lillieström Karlsson som båda är sjuka. DK var jättesugen på att spela men vaknade med magsjuka. Tungt!

Å andra sidan gör Rastislav Pavlikovsky säsongsdebut i AIK, han kommer spela center mellan Johannes Salmonsson och Kent McDonell. AIK har även med en junior som heter Filip Windlert som är uppsatt som extraforward och får han spela blir det både elitserie och derbydebut där.
Juniorforwardskollegan Mattias Janmark Nylén är också med, selar med Christian Sandberg och Patric Blomdahl.

AIK har trots Nemeths frånvaro tre ordinarie backpar och Christopher Aspeqvist som extraback.

Jag är som sagt på Globen. Här är det lika sunkigt som alltid för media men jag ska göra så gott jag kan med lite noterat från matchen. Tar intervjuer efteråt, åker hem och gör klart sent i kväll. Har denna gång lyckats parkera stolpfritt i Globearenas ökenvidriga garage. Körde ju på en stolpe senast men med den skadan åtgärdad så nu jäklars blir det att åka försiktigt på vägen ut!

Inga kommentarer: