onsdag 27 januari 2010

AIK och KHL- ja till KHL nu. Sedan får ett slutligt möte i mars avgöra

Nu har jag pratat med Mellqvist.
De uppgifter som fanns på nätet var inte helt korrekta.

Så här är det, enligt Mellqvist.
80 procent av de 198 på plats röstberättigade medlemmarna röstade JA för att ansöka hos Svenska Ishockeyförbundet om spel i KHL.

Därefter hölls en omröstning till, som gällde om det skulle hållas en omröstning till, det vill säga en slutlig omröstning eller inte om Svenska Ishockeyförbundet säger ja till ansökan.

Där blev siffrorna 73-73 varpå ordföranden Carl Eric Hedlunds röst fick väga över till ett JA, det vill säga att man kommer hålla ett slutligt medlemsmöte för att avgöra om AIK ska ta steget eller inte.

Jag håller på och skriver ut intervjun nu , kommer snart.

4 kommentarer:

Larry sa...

KHL känns oviktigt i dagsläget. Det viktiga och primära är ju om Laraque dyker upp.

Öisten sa...

73-73 omröstning gällde om det blir ett nytt möte.

på frågan KHL? vann ja sidan med ca 90%, det var max 10 st röster som sa nej.

monroe sa...

Jag måste säga att allt låter lika korkat som att Hammarby fotboll skulle gå över till Danskaligan; mer pengar behöver inte kvalificera sig upp. KHL stängd liga ES kan kvala sig upp som Rögle, Linköping, Södertälje, HV med flera gjort. Kom ner på jorden och vårda ert klubbmärke, eller skall AIK fotboll också spela i Ryssland. Dubbelderby mot Dynamo Moskva både på Råsunda och Globen. Jäklar vad publik det skulle komma till matcherna... Allt framstår som att ordföranden och höga potentater i föreningen AIK har en dold agenda och hoppas på att få ta del av stålar själva och vi stackars fans är lurade

Marie Hallman sa...

Larry: Inget besked om Laraque tyvärr. Nytt möte i morgon, se inlägget ovanför

Öisten: Precis, var felaktiga uppgifter på nätet jag har uppdaterat så att det är rätt nu. Mellqvist sa att det var 80 procent som sa ja til en ansökan, sedan 73-73 för ett nytt möte där mötesordförandet fick avgöra. Se inlägg här ovanför.

Monroe: Jag vågar inte säga om det är rätt eller fel med KHL, tycker inte jag har tillräcklig info för det.
Men en sak kan jag slå fast. AIK:s ledning, Mellqvist inkluderad, är INTE ute efter att tjäna stålar eller för att göra detta för egen vinning. Mellqvist och styrelsen gör det då de tror att detta är det bästa för AIK.
Om det sedan blev det bästa eller inte kan ju ingen säga förrän man har facit i hand.