söndag 31 januari 2010

Patrik Bergström: " Alla vill så mycket hela tiden"


(Bergström ångar på. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Patrik Bergström är bara tre mål från sitt personliga målrekord i allsvenskan.

Gjorde mål mot Björklöven.

Även om dagens andra fullträff var en av karriärens enklaste:

– Fast det första var ju lika enkelt, ha ha. Nä men jag ser att pucken kommer och försöker stanna den med skridskorna men då gick den rätt in i mål i stället, det var ju kul, skrattar Bergström.


Hans två mål mot Löven innebär att AIK-forwarden nu har gjort 13 mål den här säsongen. Det är ett bättre än hans personbästa (12 mål) i AIK och tre mål från personbästat i allsvenskan (16 mål i Hammarby, säsongen 06-07).


Samtidigt har antalet assists halverats jämfört med förra säsongen.

Då blev det 27 assists totalt, den här säsongen står Bergström på 12.

Men det är ingen ändrad roll i laget som det beror på:


– Nej, vi har inte ändrat så och hm.... jag vet inte vad det beror på. Jag får ta och göra dem i de sista matcherna istället, ha, ha. Nä men jämför man med Bajen (då det blev 24 assists) så körde vi bara med tre kedjor då och jag spelade första pp varje match. Här har vi ju en bredare trupp. Det är fler som gör det jättebra, konstaterar Bergström.


Matchen i sig blev inte så värst spännande.

AIK inledde med att bombardera Björklöven målet med skott, sedan drog gästerna ner tempot och AIK hängde på.


– Jag tycker vi börjar första bra, även om vi skulle ha fått in flera mål där än vi fick (1-0) . I andra... ja, vad hände då egentligen... men sedan i tredje så kommer vi ändå tillbaka bra, även om vi började slarva i andra, tog lite felbeslut och bjöd in dem i matchen, säger Bergström och fortsätter


– Det är tur att Heino är så bra (bland annat två fina benparader), nu redde vi upp det men det (slarvet) är inget som vi får fortsätta med.


Vad menar du med slarv?

– Äh men vi gjorde något konstigt byte, gör felbedömningar när vi ska lägga ner pucken. Vi hade haft ett långt byte, skulle lägga ner pucken egentligen men fortsätter och byter sedan när vi inte la ner pucken, det blev lite hafsigt, säger Bergström självkritiskt.


AIK gjorde vad man skulle, spelade stabilt och vann även om det fanns brister i spelet. En sån vinst tyder ändå på styrka i laget.


Det här var tredje segern av fyra för AIK mot Björklöven och elfte segern på de tolv senaste matcherna.


– Huvudmålet är ju kvalserien men sedan har vi ju fortfarande som delmål att vinna varje match. Börjar man fundera på andra saker, så funkar det inte. Det är ju värsta klyschan men den stämmer, vi måste ändå ta en match i taget.


Själv går jag mest och väntar på att kvalserien ska börja nu. Gör inte ni det?

– Väntar och väntar, det gör vi väl inte, eller det gör man väl ändå. På ett sätt. Det är ju dit vi vill, men samtidigt så är det tajt i tabellen. Är vi inte skärpta, så kommer vi inte att ta oss dit heller.


Har ni snackat något i laget om det här med att inte slå sig till ro och slå av på takten?

– Nja, vi har inte pratat om det speciellt, utan alla är på varandra ändå. Alla vill så mycket hela tiden. Vi tillåter inte varandra att göra det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.

Marie Hallman sa...

Anonym: Thanks for a nice comment :) glad to be of any help :D