fredag 22 januari 2010

... lite bonussnack med Björne

Blev lite över från intervjun med Björne Bjurling också. Här har ni det:


Björne om....

.... elaka kommentarer efter matchen mot Skellefteå då han fick ett felskär och ramlade baklänges vid Skellefteås tredje mål:
- Att folk snackar skit det kan jag inte påverka och det stör mig inte. De som finns här inne vet varför jag fick kliva av. Det var för att ge laget energi. Det var ingen stor grej som media ville göra det till.

... sitt eget spel och räddningsprocent:

- Jag tycker att jag har spelat bra sedan jul. Jag kan inte påverka hur laget spelar. Det är klart att jag hade velat ta en puck här och där men de som kan hockey vet att när man inte får så många skott på sig så är det svårt att komma upp i höga procent. Och de som kan hockey stirrar inte på procenten. De tittar vilka skott man får på sig, om det är lätta eller svåra skott.


... varför SSK vann nu när man förlorat de tre första matcherna mot Färjestad den här säsongen:

- Vi är lite mer noggranna än dem idag, jobbar hårdare, det är skillnaden. Om forwards jobbar hem så vågar våra backar gå upp och ligga närmare motståndarna. Då blir det lättare för mig också, det är som en röd tråd att när vi spelar aggressivt och ligger nära inpå så går det bra.


... att det går bättre hemma där SSK spelar mer aggressivt:

- Vi försöker spela frejdigt, vi försöker köra fullt här hemma. Det kan man inte göra borta, där måste man vara lite mer noggrann och försiktig.


... hur viktig segern var:

- Alla segrar är viktiga men den här var väl extra viktigt för att vi hade sex poäng upp nu täppte vi till luckan lite


... det var viktigt att känna att man har kvar kontakten mot lagen ovanför:

- Vi tänker inte så, vi måste vinna våra matcher, gör vi det så klarar vi oss och uppnår de mål som vi har satt. Vi kollar inte på de andra, vi gör vårat eget jobb, vad det andra gör spelar ingen roll, det kan vi ändå inte göra något åt.


... om publiken

- Jättekul, de som brukar vara här varje match är jättebra men att det är så här många... det är det man spelar för, man vill kunna gå ut inför en den här publiken, varje gång och vinna härliga segrar.

Inga kommentarer: