lördag 9 januari 2010

Almtorp " Vi måste spela med fart och aggressivitet"

SSK var på väg mot en förlust.

Vände, tappade och vände tillbaka ännu en gång.

– Ja, det var mycket fram och tillbaka. Men vi spelar bra idag, säger Jonas Almtorp.


Det var han som fixade bonuspoängen mot Timrå för två matcher sedan.

I kvällens match mot HV71 höll han sig framme igen.

Även om han själv kallar de för tillfälligheter:


– Ja, det är det väl, ha, ha, ha. Men vår kedja skapar mycket hela matchen. Att vi skulle hänga dit den tycker jag inte var någon jätteskräll. Sedan att det är just jag är däremot en tillfällighet. Linus (Videll) slår en bra passning. Det var bara för mig att trycka in den. Någon måste ju göra det, ha, ha.


Men andra matchen på tre som du avgör i sudden?

– Ja det är bara flyt. Men vi skapar som sagt mycket så till slut betalar det sig, säger Almtorp.


Som fick se sitt SSK vara nära en förlust, gå ikapp till 3-3 och vända till 4-3 med fyra minuter till full tid, tappa till 4-4 bara 33 sekunder senare och sedan alltså gå in och avgöra i förlängningen.


– Det var rättvist, det tycker jag absolut. Vi börjar med två mål i första, sen tar de i kapp, när de gör trean i slutet av andra så tar vi över spelet igen och har matchen i stor sett hela tredje... så det var rättvist.


Det var bra fart på tredje perioden (som jag såg på tv) tycker jag.


– Ja, det har blivit det nu. Vi måste spela med fart och aggressivitet för att vinna. Det gör vi, det funkar bra faktiskt.


Men du det här med att vända matcher... det har blivit eran specialitet plötsligt:

– Ja, ha, ha men matcherna går upp och ner så det, att komma i underläge och hämta upp, är såklart ingenting som vi strävar efter. Vi gör det väldigt bra men det är klart att man försöker gå på max från början men ibland blir det så här. Det är mest tillfälligheter som gör det, säger Almtorp och fortsätter:


– Men vi ger oss aldrig. Vi kör hela vägen in, krigar hela vägen. Det ger resultat, även när vi ligger under så kommer vi ifatt mot bra lag. Det är ju inte första gången som vi vänder ett underläge...Och det är en styrka hos oss tycker jag. Att vi kommer i kapp även om det inte är svagt att inte ta ledningen från början.


Men tänk vad ni skulle kunna göra om ni inte gav motståndarna det där handikappet hela tiden?!

– Jo, ha ha men matcherna går som sagt upp och ner, de svänger fram och tillbaka. Det är inget som stör oss. Vi känner oss bara starka. Vet att vi kan ta igen när vi ligger under.


HV71 passar SSK bra. Södertälje har den här säsongen vunnit sina två hemmamatcher (en vid full tid, en efter förlängning) mot HV71, tagit en poäng och förlorat en match (2-4) vid full tid borta.


Det är med andra ord ett lag som passar SSK ganska väl, trots att HV toppar tabellen och SSK ligger under kvalseriestrecket.


– Ja, precis. Det är ett suveränt lag, man taggar till lite extra när man möter dem. Man vet att man måste upp en nivå för att ta poäng av HV.


Det är ett spelskickligt lag. Passar det er extra bra?

– Ja jag tror det. Vi försöker spela med mycket fart själva. Står aldrig still. De är likadana. Det syntes i dag på matchen också, det var bra fart på båda lagen med mycket spelvändningar åt båda håll.


Grämer du dig åt att ni tappar den där tredje pinnen som ni sånär tog?

– Nej. Det är klart att det känns lite onödigt att släppa in ett mål sådär direkt som vi gjorde med bara tre, fyra minuter kvar. Då tycker man att man borde kunna hålla undan men samtidigt så är de så jäkla spelskickliga och det var en studspuck som gick in. Det var inte så mycket att göra åt den. Vi grämer oss inte för det vi inte fick utan glädjer oss åt de två poäng som vi tog.


Men vad tänkte du när kvitteringen kom?

– Jag tänkte inte så mycket, bara på nästa byte. Det är bara att köra. Det hinner hända så mycket på tre minuter.


Nu är ni uppe på samma poäng som tian Timrå. I Canal Plus pekade Anders Ankan Parmström återigen ut er som det formstarkaste laget i botten av tabellen, håller du med?

– Ja, det gör jag. Vi har ändrat vårt sätt att spela efter uppehållet. Spelar mer aggressivt, vågar mer. Precis innan, när vi hade förlorat sju matcher så höll vi igen lite mer. Vi försökte vara tajta och så vidare men vi kan inte spela så. Vi måste spela med fart, energi och aggressivitet. Då får vi poängen med oss. Kan vi göra det i varje match framöver nu, så kan det gå bra, avslutar Jonas Almtorp.

7 kommentarer:

Larry sa...

SSK får sluta ta poäng nu om de ska lira i kvalserien. Känns som om vi (Gnaget) har störst chans mot SSK och Rögle i en kvalserie. Modo vill vi inte ha där... tänk om Foppa frisknar till lagom till kvalserien i så fall *hemska tanke*

Larry sa...

Förresten Timrå är tia, inte nia. Modo är det som är nia och är tre poäng före "Beirut".

Marie Hallman sa...

Larry: AH, du har en poäng där. Men Modo utan Foppa... För att inte säga Timrå eller Skellefteå som ser väldigt stukade ut. JAg tror att de som hamnar i kvalserien kommer ha panik så det räcker och blir över, oavsett vilket lag det är.
Helt rätt om tabellplaceringen där jag har ändrat! TAck för påpekandet!! :)

Anonym sa...

Larry: Lessen att göra dig besviken men som Tälje lirar nu har ni INGEN chans mot dem. Dessutom är det riktigt larvigt att skriva Beirut om Södertälje. Men, lite typiskt en AIK:are ändå!

pg™ sa...

forza telge !

kul det där med beirut kommentaren som kommer från djurgårdare och gnagare, ja att vi skulle vara förort till beirut.... vilka är det då som är bombade?

Anonym sa...

Hahahaha, word PG!
SSK Forever

Anonym sa...

spelar ingen roll vilka två lag som hamnar i kvalserien dom kommer i alla fall att sopa rent övriga lag och förresten aik får först ta sig till kvalserien innan dom snackar massa skit

hälsningar fredrik