fredag 15 januari 2010

Mycke skrik för ingenting

Jaha ja.
Det var ett jäkla liv när de fem Nordic Trophylagen funderade kring möjligheterna att dra sig ur elitserien och istället ingå i ett större nätverk med bland annat ryska och finländska lag.

Sedan kom kompromissen att inget skulle hända den här säsongen.

Därefter tillsattes en utredning och vad blev det till sist av alltihop?

Ett jaha.

Idag skickade Hockeyligan ut ett pressmeddelande där man meddelade att:

" Elitserien spelas i sin nuvarande form i minst två säsonger till. Inga förändringar av Elitseriens nuvarande konstellation kommer att ske förrän tidigast säsongen 2012/2013."

Beslutet togs av Hockeyligans styrelse idag, fredag.

Medan alla nu lallar på som om ingenting har hänt kommer den utredning som Håkan Loob leder och som finansieras av KHL och elitserieklubbarna Djurgården, Linköping, HV71, Frölunda och Färjestad att fortsätta fundera på hur man ska kunna få till ligapspel mot andra europeiska klubbar.

Intressant. Och ganska väntat. Att förändra något inom svensk hockey är ungefär lika lätt som att få Mount Everest att vinna ett 100 meters lopp.

Men det går ju inte. Nä just det. Ungefär så.

Nu gillar jag elitserien så jag har inga problem med det här. Men nog känns det som om ett litet antiklimax efter allt ståhej som har varit i frågan.

Hur det här påverkar AIK:s KHL-planer? Vet inte. Men först ska ju AIK:s medlemmar rösta i frågan (den 27 januari). Säger de ja, ska AIK skicka in en ansökan om att få spela i KHL till Svenska Ishockeyförbundet.

Jag skulle inte sätta allt för många hundra lappar på ett ja till en sån ansökan. Om man säger så.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om att Loob tjänat pengar på att göra ingenting! Snyggt jobbat av honom kan man ju tycka men svensk hockey är torsk som vanligt. Om inte några attraktiva lag går upp från Allsvenskan (t.ex. Leksand, AIK, Malmö) och vi blir av med en del dökött likt Rögle kommer Elitserien att bli ännu mer polariserad och tappa i intresse de närmaste åren. Garanterat.

stefan sa...

Äntligen börjar hockeyligan vakna till när det gäller elitserien

Larry sa...

Fast det märkliga tycker jag är att Hockeyligan är överens med samtliga klubbar om att delta i Elitserien de två kommande åren. Innebär det då att lagen från kvalserien inte kommer att få gå upp? Tveksamma situationer dömas bort och allt sånt för att göra allt för att Rögle och SSK ska stanna kvar. Känns nästan så.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ha, ha nja men även om inget hände nu ska han ju utreda vad som ska hända sedan. Förr eller senare blir det nog en ändring frågan är ju vad bara. Men jag håller med om att något måste hända, nu börjar det bli lite väl slentrian i elitserien.

Stefan: Ja, precis, det är dags att de ändrar lite i spelet om inte annat.

Larry: Det tror jag väl inte men det är ju märkligt att den som vinner allsvenskan sedan måste kvala sig upp, borde vara en upp en ner (den som kommer sist) i elitserien direkt där.
Framför allt måste det bli en mindre skillnad ekonomiskt mellan livet i es och livet i ha, nu skiljer det så stora summor i reklamersättningar och annat att lagen i allsvenskan är mer eller mindre chanslösa. Och att om någon väl faller ur så är det katastrof. Inte bra.