torsdag 14 januari 2010

Hockeytorsdag! Marie hissar och dissar...

Torsdag och efter ett litet hål i spelschemat dags för full omgång i elitserien! Och därmed dags för hockeytorsdag som haft ett tags uppehåll att göra comeback. Här har ni lite smått och gott från elitserieveckan som var, kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA


Patientens tillstånd (DIF): Fem raka och ett självförtroende som gnistrar som rimfrosten utanför Hovet.

Doktor DIF ordinerar: Bara trampa på. Men inte vara nöjda. En plats bland de fyra skulle ge ett välbehövligt miljontillskott till kassan.


Patientens tillstånd (SSK): Elitseriens comebackgäng fortsätter att vända till synes körda matcher till seger.

Doktor Kringla ordinerar: Två poäng är bra men tre är ett måste. Och handicap till motståndarna är ju rätt onödigt. Dags för en bra start som håller matchen ut.


CITATET 1:

”Han sitter säkert”

(Modos sportchef Fredrik Andersson slår efter 2-7 förlusten mot Djurgården fast att tränaren Miloslav Horava sitter säkert. Avdelningen: Eh okej…)


CITATET 2:

Anton och Magnus betyder mer för oss än vad vi har trott”

(Timrås sportchef Stefan Lindqvist om sina JVM-spelare. Laget tog bara fyra poäng på sex matcher utan Anton Lander och Magnus Pääjärvi Svensson. Duon var tillbaka, lätt jetlaggade, mot Djurgården. Det hjälpte inte. Förlust där med.)


CITATET 3

Jag har inga problem med kylan. Varm jacka och långkalsonger, sedan är det bara ut”

( HV-forwarden Andreas Falk trivdes förträffligt uppe i minus 30 grader kalla Luleå, när han sänkte laget med bara 30 sekunder kvar till full tid i torsdags.)


VECKANS LAG…

Gustaf Wesslau, mv, Djurgården (1)

Marcus Ragnarsson, b, Djurgården (2)

Sanny Lindström, b, Färjestad (2)

Jimmie Ölvestad, f, Djurgården (2)

Andreas Falk, c, HV71 (1)

Robert Carlsson, f, SSK (1)


VECKANS…

… skotträning: Termen ”skjuta in sig” fick en annan innebörd när HV71 och Luleå möttes hos de sistnämnda och ägnade en del av matchvärmningen åt att lägga puckar i ansiktshöjd på varandra. Spelarna duckade när slagskotten ven. Intressant psykning där men kanske liiiiiite väl barnsligt?!

Trendbrott. Djurgården chockstartade bortamatchen mot Modo när man gjorde tre mål inom loppet av tio minuter i den första perioden. Stockholmarna, anförda av rekord-Jimmie Ölvestad vann sedan – trots att man förlorade skotten med 31–19 – till slut med komfortabla 7- 2. Det här var Djurgårdens första bortaseger mot Modo sedan 22 november 2004. Och på tiden får man väl säga.

…facebook: Färjestadsforwarden Lee Goren avslutade sin sejour i klubben genom sin numera ökända konversation med ett fan på fejjan. Ersättaren Lubos Bartecko inledde sin tid i Färjestad med att slå fast att ”facebook bara var för tjejer”. Ingen vidare koll där hos varken den ena eller den andra.

… tack och hej: Mika Hannula gjorde sju matcher för Djurgården, sedan blev det KHL. Allt enligt plan, visade det sig. Lite märkligt att första prata om ”vi får se när jag spelat färdigt” och så fort man gjort just det, säga att ”det här var bestämt från början”. Men, båda vann på dealen. Så vem bryr sig nu om vad som sades då.

… välkommen hem: Detroit gav upp. Dick Axelsson får nu spela i Färjestad och elitserien igen. Men du vet väl att det är Djurgården som är hemma?! På riktigt…

… utskällning: Först väckte Peter Popovic SSK med ett utbrott. Nu hakade Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv på och sa några väl (nåja) ord i första pausen mot Linköping. Och sedan vände SAIK från 0-2 till seger med 5-2. Att det inte behövs mer än så?

… snabbis: 31 sekunder tog det. Sedan hade Johan Andersson, Färjestad och Stephen Dixon, Brynäs, fajtat sig ut från isen med varsitt matchstraff. Måste vara någon typ av rekordsnabb sorti det där.

GNAGARHÖRNAN: Femte raka segern i går och AIK ser ut att ha gått stärkta ur pengakrisen. Gnaget har fått upp farten på isen, tar för sig mer fysiskt. Och kommer sno den där sista kvalserieplatsen bara man håller i det här nu. Guldstjärna till junioren Jonatan Bjurö som höll första nollan i seniorsammanhang. Här finns en guldklimp att vårda för Gnaget.

GODBITEN: Djurgårdsforwarden Christian Fimpen Eklunds uppoffrande spel är riktigt skönt att se. Skymningen vid ett av Djurgårdens mål mot Timrå var hockeypoesi. Sliter som få, gör mycket men får alldeles för lite cred. Är värd massor.

GLÖDHET: Jimmie Ölvestad. Fem mål och en assist mot Modo. Smällde på friskt mot Timrå. Say no moore.

UNDER ISEN: Modo utan Peter Forsberg. Otroligt vad en spelare kan betyda för ett lag av före detta NHL-miljonärer. Nästan pinsamt otroligt mycket. Skärpning där uppe!



Jag kommer för övrigt att åka till Hovet i kväll. Jobbar dock som timvikarie för NSD, Norrländska Social Demokraten på matchen så jag måste fokusera på Luleå i första hand. Kan bli knepigt att hinna med DIF samtidigt men jag ska göra vad jag kan. Kommer även försöka få tag på någon i SSK lite senare, då SSK är i Gävle och mötet Brynäs.

12 kommentarer:

Difaren sa...

Marie Dick axelsson vill vi aldrig mer se i DIF en slöare totalt respektlös nonchalant spelare få man söka länge efter, och inte är han bra heller för den delen, med riktigt hem vet ja inte va va du menar men jag hoppas iaf han inte kommer ens nära DIF igen =)

Marie Hallman sa...

Difaren: Ah men han är från stockholm ju... eller Huddinge i alla fall och jag håller inte med dig i beskrivningen där. Är lite delade meningar mellan oss där :)

Stefan sa...

Vill inte heller se Axelsson i DIF igen..Strulputtar kan man vara utan.

Difaren sa...

Han har inget i DIF göra mer han gjorde inget annat än krångla å var allmä'nt slö och n¨nchalant tyvärr Marie han vill vi inte se i DIF mer.

GA sa...

Ser fram emot Luleåfokusen! :D

Dags för första segern i Stockholm sedan Holmström målade under lock-outen.

Stefan sa...

Wollmer Edqvist är den sämsta domare som jag nånsin har sett i elitserien..

Släpper alla spelförstörande moment och tar utvisning på en regelrätt tackling.

Dömer bort ett mål som ska vara mål..

Sparka ner idioten i division två

Difarn sa...

Marie, du måste ju bara kommentera domarinsatsen i dagens match på Hovet. Fyfan för Wolmer Edqvist!

Anonym sa...

Ja, hur han missar 2+2 på Nilson för den höga klubban är en gåta.

Marie Hallman sa...

Stefan o Difaren: Som sagt, skilda åsikter där ;)

GA: Jag kan inte lägga ut det förrän NSD har gjort det, kommer under fredagen.

Stefan, Difarn och anonym: HAn var horribelt dålig. Och dålig åt båda håll. Det bortdömda målet är en gåta. Jag utgår från att han blåste innan pucken gick över mållinjen men det är ju också konstigt. Ska seom jag får tag på domarbasen på fredagen.

Hasse sa...

Jag förstår inte hur folk kunde hylla Edqvist efter hans insats i samband med Örebro-matchen och Lihagen-incidenten. Det övergår mitt förstånd. Edqvist är så praktusel att han ALDRIG ska ha ett posivit ord - någonsin!

Marie Hallman sa...

Hasse: Hanär usel som domare, absolut. Men då blev han ju hyllad för att han räddade livet på Lihagen och det var ju fantastiskt bra gjort. Wollmer passar kanske bättre som livräddare än som domare dock...

Stefan sa...

Brukar vara hyfsat lugn när jag ser DIF spela.Men igår kväll så kokade det över flera gånger.