lördag 30 januari 2010

Nichlas Falk " Man kan inte göra annat än att mysa"


(Nichlas Falk, 700 Djurgårdsmatcher ung. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Femton säsonger. 700 matcher i Djurgårdströjan.

Då fick Djurgårdslegendaren Nichlas Falk fira med en 6-2 seger över Rögle.

Fansen firade på sitt sätt, genom att sjunga hans namn gång på gång.

– Det hörde jag. Det är bara att mysa, säger Falk.


Att det var 700:e matchen kändes speciellt även för den rutinerade rinkräven:


– Jag var väldigt stolt innan matchen, för uppvaktningar och tack och sånt som jag fick. När pucken släpps är vi väl inte så väldigt intresserade av att ta hem tre poäng men vi hade ett snack i (första) pausen. Sedan kommer vi ut som ett i stort sett nytt lag. Vinner den perioden med 3-0. Sedan känns segern säkrad redan när vi sitter i andra pausen och väntar på sista. Men vi går ut och gör en bra tredje period ändå.


Att Rögle är jumbo och så gott som avhängda nu, gjorde det att ni inte tog i för fullt?

– Självklart påverkar det. Och så får det inte vara, vi ligger ju under med 1-0 också efter första, men vi har bra drag i laget, vet vad vi kan och tar oss samman. Och vi har ett bra snack när vi är i omklädningsrummet, det är bra att man tar det, att man vädrar av sig. De flesta vet vad det är som inte stämmer och vad vi ska göra men ibland behöver man höra det ändå. Sedan får vi självklart extra energi när Mackan gör 1-1 målet så tidigt som han gör (efter bara 30 sekunder av andra), konstaterar Falk.


Att han är populär märktes. Växelramsan om tränarna gick i ny version den här matchen, om och om igen, så dånade ”Nichlas Falks järnkaminer” över Hovet.


Och känslan när de sjöng hans namn?

– Den är otrolig. Den går inte att beskriva och klacken körde ju på hela matchen så... säger Falk med ett lyckligt leende.


Hör du verkligen vad de sjunger?

– Klart man gör det, man hör det när man sitter på bänken och de vrålar som de gör.


Hur mådde du inombords då?

– Alltså man kan inte göra annat än att mysa. Det känns oerhört att de visar sin uppskattning för det de tycker att man presterar, säger Falk och ser ut som ett barn på julafton.


I andra och tredje går ni in och bara maler ner Rögle. Förklara vad som händer?!

– Det är svårt att förklara men vi spelar ett spel som gör att vi bli jävligt jobbiga att möta, när vi gör det bra. Det blir jobbigt för motståndarna, deras puckförare får lite tid på sig, det är jobbigt för honom och när han lämnar över pucken får nästa gubbe pressen på sig. Det är svårt att spela under press hela tiden och vårat mål är att spela så länge som möjligt med press på motståndarna. När vi gör det då blir vi jävligt jobbiga att möta.(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Vad tar du med dig i hjärtat från den här matchen då?

– Uppvaktningen från klubben och från fansen och inte minst tre poäng, de är viktiga i slutspelsstriden.


Var det skönaste matchen i din karriär eller har den inte kommit än?

– Jag hoppas ju att den inte har kommit än. Men de serierna, 99 – 01, som vi spelade i slutspelen där... det är den känslan som vi försöker skaffa oss på vägen fram här nu.


Hur bra är ni jämfört med lagen som Djurgården hade då?

– Åh, det är otroligt svårt att svara på men man måste hamna i ett stim, få det där flytet. Hamnar man i det stimmet så kan allt hända, avslutar Falk.

8 kommentarer:

Danne sa...

Adla Falken.

Marie Hallman sa...

Danne: :D Ja han är väldigt mycket DIF måste jag säga.

Anders J sa...

Hej Marie
Har du hört något om Djurgårdens Globenrykten?

Marie Hallman sa...

Anders J? Eh nej vilka tänkte du på då? Spela där i slutspelet? ÄR det det som du menar?

Anonym sa...

Det borde ju vara smart att spela i bloben under slutspelet? Det kommer ju lätt vara runt 10000 åskådare och då är det väl bra drag? Man får inte glömma att det blir mer pengar till DIF!

/ DIF

Marie Hallman sa...

Dif: Jag kan lyssna och se vad de säger. Har för mig att de sagt tidigare att det kanske skulle bli någon match där men det beror väl på om det är bokat där med annat redan och så. Men jag ska kolla.

Anders J sa...

Ja det var det jag menade, lätt att bli "hemmablind".
Men det kom svar på Djurgårdens hemsida.

Marie Hallman sa...

Anders J: Jag såg det. Är en känslig fråga det där, så han balanserar lite på en knivsegg där Ednertz.... DIF vill ju behålla stämningen men samtidigt passa på att dra in pengar, så frågan är hur man gör detta på bästa sätt. Inte helt lätt ekvation då det helt klart blir galet bra tryck på Hovet och riskerar att bli tunnare på Globen. Såvida det inte är fullsatt, då kan det bli bra drag men då måste det vara full. Är det inte det så försvinner mycket av ljudet upp i det blå på något märkligt sätt.