fredag 22 januari 2010

Marcus Nilson: "Vi bara kör"


(Marcus Nilsson, nu uppe i tio matcher i rad med poäng. Foto: Marie Hallman/ARKIVBILD)


Poäng för tionde matchen i rad.

Marcus Nilson fortsätter rada upp passningar och mål:

– Men nu när alla börjar fråga om den där sviten så tar den säkert slut. Det burkar vara så, ha, ha. Men det spelar ingen roll bara vi vinner mot Brynäs i morgon (lördag), säger Djurgårdsforwarden.


Som analyserar gårdagens match, seger 4-3 mot Frölunda, så här:

– Vi spelar jävligt bra i första. Sedan dominerar dem i de två andra perioderna. Jag vet inte varför det blev så men vi slappnar väl av samtidigt som de inte har något att förlora och då blir det väl så att de kör på bara, säger Nilson.


Som lirkade in 1-0 efter bara 42 sekunder och sköt ett stenhårt skott i krysset till 2-1 efter 9.49.


Orsaken till den långa sviten?

– Ingen aning, ha, ha. Och det är ju inte så viktigt vem som gör målen. Men ibland så får man väl en del enkla poäng, jag vet inte.


Men det känns som att du har växlat upp rejält nu jämfört med början av säsongen.

– Ja det har jag men sedan så har vi hittat bra kemi i våran kedja (Nilson, Kristofer Ottosson och Jimmie Ölvestad) också. Jag vet inte varför det funkar men det blir så ibland. I början hade vi en massa olika kedjor som vi testade men vi har passat bra ihop, säger Nilson.


Hur är rollfördelningen i kedjan?

– Roller och roller… Otto är centern som tar mest defensivt jobb. Sedan kör vi bara. Vi har inga snackade roller sådär. Vi bara kör. Det handlar om att spela hockey tillsammans bara, säger Nilson ödmjukt.


Hur mycket har Hardy betytt för att du har lyft dig?

– Ah, det vet jag inte men självklart så har han stor del av att det går bra för laget. Precis som spelarna. Sedan är han bra, det är bevisat och inget snack om det. Och han måste ha del i att många har höjt sig sedan förra säsongen, speciellt Jimmie men för min egen del vet jag inte.


När jag pratade med assisterande tränaren Tomas Montén häromdagen om Djurgårdens förvandling från botten till topplag beskriv Montén Nilson som ”fruktansvärt skicklig och har varit med länge. Ena dagen är han tjurig och jagar livet ur folk, andra dagar är han mer avvaktande och gör en massa mål

När Marcus Nilson hör den beskrivningen skrattar han till.


Är det en bra beskrivning av dig?

– He, he hm. Hur det blir beror väl på vilket humör man är på och hur matchen ser ut… men sånt där (mål och poängproduktion) går i vågor. När man börjar göra lite mål så får man bättre självförtroende. Det var många matcher i början också där jag tyckte jag spelade bra och hade många chanser men där inget gick in.


Så det är så enkelt att när det väl lossnar så rullar det på?

– Ja, och framför allt att man hittar en bra kombination med spelare som har en bra kemi, alla passar ju inte med varandra.


Vilket av dina två mål var finast?

– Äh, det vet jag inte. Mål är väl mål. De är likvärdiga, säger Nilson.


Som är en av de alla Djurgårdsspelare som saknar kontrakt efter sista april.

Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström säger till Expressen att Marcus Nilson vill tillbaka till KHL och att det varit klart från första början.


När Djurgårdsforwarden hör det blir han förvånad.


Så det är inte klart redan nu att du lämnar efter den här säsongen?

– Nej, verkligen inte. Det är inget som är klart med någonting. Det där får stå för honom.


Hur ser du på framtiden då?

– Framtiden??? Men herregud, det är ju för fan bara januari, slår Marcus Nilson fast.

Vilka planer och tankar han har om framtiden vill han behålla för sig själv än så länge.


Just nu är det slutspelet som gäller.

Och Nilson är inte nöjd med att bara ta sig dit.

Att komma så högt upp som möjligt:


– Det är klart att det är viktigt. Det är viktigt i sig att ta sig till slutspel men det är ju en klar fördel att vara bland topp fyra. Det är klart som fan att man vill vara där. Man kan ju torska ändå om inte allt slår rätt ut men man har en bättre chans när man har hemmaplan i fler matcher, avslutar Marcus Nilson.

3 kommentarer:

Nicke sa...

Det snackas om Linköpings tjecker och frölundas stjärnspelare men i Mackan har DIF hittat en riktig klassvärvning. Fy fan (ursäkta språket) vad bra han är.

Ville även plussa Riddarn som gör en jättebra match trots 3 insläppta mål.

Apropå domarna som jag kommenterade förut i ett inlägg så får man väl säga det jämnade ut sig lite grann nu, tänker på DIFs 4 - 1 mål som var en solklar offside i målgården.

Ha det gott Marie!

//Nicke

Anonym sa...

Vill verkligen +:a för Marcus. Vilken förvandling han har genomgått från mitten av elitserien.
Han blivit värsta Bremberg och är helt klart en stor "KUNG" på banan. Lyckas DIF hålla kvar Marcus en säsong till och behålla lekkamraterna i 1-linan och ev krydda med en efterrätt av hög kvalitet t.ex Nisse Ekman så kommer DIF att växa ännu en storlek och bli livsfarliga till kommande säsong. Nyckeln är först och främst att signa Hardy Nilsson för ytterligare en säsong. LYCKA TILL DIF

Marie Hallman sa...

NIcke: Jo han är bra. Jag tyckte han var lite blek i början men det har Mackan tagit igen med råge nu.
Och domarna... jag tror det jämnar ut sig över tid. De är inte mer än människor de heller.
ha det gott du med :)

Anonym: Jag tror spelare som nisse är nyckeln för att behålla Mackan. Har inget belägg alls för det, bara min känsla. Men jag tror det skulle underlätta.