fredag 15 januari 2010

Ragnarsson " Förhoppningsvis är jag tillbaka om en vecka"

Det blev bara några byten.

Sedan tvingades Marcus Ragnarsson kliva av matchen mot Luleå.

– Jag fick en tackling, gjorde mig illa. Mer vill jag inte säga, säger Djurgårdsbacken.


Var tacklingen tog vill han alltså inte gå in på.


– Jag tycker inte om att prata om skador, slår Ragnarsson fast.


Men matchen följde han och såg andra och tredje perioden på tv i omklädningsrummet:


– Jag tycker vi skapar mycket chanser i tredje. Då har det inte mycket utan vi tar över men vi är lite för ineffektiva i dag. Har inte det där lilla flytet, tar lite för god tid på oss i avgörande lägen, det är lite synd.


Jag tycker att ni hade problem med att få igång spelet med långa anfall som varit så lyckat.

Håller du med?

– Nja, det var väl mer så att de, framför allt i första, var lite hetare än vi, absolut. Sedan tycker jag att vi kommer in i det men av det som jag såg på tv så tycker jag att vi tar över i tredje. Sedan får de ett pp, som de gör mål på när det är en sex, sju minuter kvar. Det är lite missvisande sett över hela matchen. Men vi har kanske haft lite mer flyt förr i matcher där vi inte har spelat så bara men vunnit ändå. Nu har vi inte flytet på vår sida, men sånt där jämnar väl ut sig, säger Ragnarsson.


Att Luleå nu vann över Djurgården i Stockholm för första gången sedan februari 2005:


– Det spelar ingen roll. Det var ju lika när vi vann i Övik nyligen, där vi inte hade vunnit där uppe på flera år, men förr eller senare så vinner man. Att just sviten bröts spelar ingen roll.


Vad tycker du att ni kan ta med er till nästa match (Linköping borta på måndag)?

– Nä men det är väl delvis inställningen kanske. I första kommer vi inte alls ut som vi har pratat om att vi ska göra tycker jag. Istället för att sätta gasen i botten och ta tag i taktpinnen direkt, så är det dem (Luleå) som fick som gör det.


Varför blir det så då?

– Jag vet inte men det kan tyda på att vi är lite bekväma, att man tänker att det ska nog ordna sig ändå. Men det gäller att man är med från start och att alla ger hundra procent i jobbet.


Även om du nu inte vill gå in på vilken skada det är... när tror du att du kommer tillbaka?

– Hm, jag blir nog inte borta så lång tid tror jag. Ja missar nog matchen på måndagen sedan vet jag inte. Förhoppningsvis är jag tillbaka om en vecka. I bästa fall. Man försöker sikta på det i alla fall, sedan får vi se, avslutar Marcus Ragnarsson.


Jag glömde tyvärr bort att fråga honom om det bortdömda målet. Men jag tänkte kolla med domarbasen på fredagen, för det känns ju lite märkligt.


Glömde även att ringa Krüger som jag hade utlovat fastän jag fått okej att ringa honom sent efter matchen för att göra en update på hur hans fot mår. Tar det på fredagen också.


Texten jag skrev för NSD ligger inte ute sedan så det kommer en länk, eller text på fredag där med. Sorry för att ni får vänta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Avblåst var det - det hörde man. Och med största sannolikhet blåser han för att Emil Lundberg touchar pucken - vilket egentligen kanske inte är att ha pucken under kontroll.

Anonym sa...

Tror han blåste för att A. Holmqvist och Luleåspelaren som blev utvisad åkte och svingade mot varandra, eller så var det någon Luleåspelare som touchade pucken. Bedrövlig domarinsats hur som.

Difaren sa...

domaren förstörde ju på flera sätt tex utvisning för tacklingen bortdömt mål tror matchbilden sett helt annolunda ut annars =/

Marie Hallman sa...

Anonym 1 o 2: Jag hörde inte avblåsningen och det verkar som många inte noterade den. Såg i några media att han tyckte att pucken touchade Modig. Har inte fått tag på Ryhed än men återkommer om jag får tag på honom.

Difaren: jo, han var usel på många sätt, missade en hel del åt båda håll. Att Mackans fina tackling blev en utvisning känns ju också... hm. Märkligt. Det är väl såna justa men hårda tacklingar alla vill se. Dumt det där.