lördag 9 januari 2010

Djurgården-Timrå 4-2 (0-1, 4-0, 0-1)

Plats: Hovet

Publik: 6 666.

Matchen: MMMM


(Ready to rumble. Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


Kvällens...


... rensning. Marcus Ragnarsson var inte glad efter att Timrå fått ett tidigt 1-0 mål på retur och drog ilsket iväg pucken efter åt.


...ramsor:Åååååå Jimmie, Jimmie” och ”Vi vill ha Mika kvar” kan väl sägas toppa kvällens sånginsatser.


(Jimmie, fansens favorit. Foto Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


...comeback: JVM spelarna var tillbaka. Djurgården satte Krüger, Brodin och Josefson i fjärdekedjan, Timrå satte Lander och Pääjärvi Svensson i sin andraline.


...tackling: Daniel Brodin satte in en redig propp på Eric Moe och fick 2+10 för checking from behind. Lite märkligt dömt, tacklingen såg okej ut från läktaren, att sedan Moe blev lite groggy ska ju inte påverka domslutet men verkar ha gjort det.


...matchstraff: kom kort därpå när Timrås Martin Sonnenberg fick två minuter för tripping, 10 minuter för missconduct och sedan lyckades snacka sig till matchstraff för ännu ett missconduct. Timråforwarden vägrade först lämna utvisningsbåset men till slut gled av isen under protest.


...sista matchen med gänget! Mika Hannula spelade sista matchen på det korttidskontrakt som gällde till just 9 januari. Och är nu muntligt klar för ny, rysk, klubb (se separat artikel).


... sviter: Marcus Nilson och Kristofer Ottosson fortsätter producera. Duon spelade elegant fram till Marcus Ragnarssons 2-1 mål och har nu gjort poäng i sju respektive sex matcher i rad.

(Fin skymning av Christian Eklund! Foto Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


... islossning: Det var svårt att få hål på Timråkeepern Magnus Åkerlund i första för Djurgården men efter att Tim Eriksson punkterat nollan efter 2.35 i andra släppte det. Marcus Ragnarsson pangade in sitt första mål sedan 26 november (hans fjärde för säsongen), Andreas Engqvist tryckte påpassligt in en retur till 3-1 och när Mike Zigomanis gjorde sitt andra mål i DIF (senaste kom 17 november mot Frölunda) till 4-1 blev det riktigt jobbigt för Timrå som försökte men inte hann i kapp.


... sjukrapport: Stefan Ridderwall och

Michael Holmqvist saknades men fanns båda på läktaren på hovet. Ridderwall har varit magsjuk men sa att han nu mår bra igen. Holmqvist har haft en lårkaka sedan matchen mot Skellefteå, kände sig bättre nu. Båda trodde att de är fit for fight redan kommande vecka.


... grattis: till Kristofer Ottosson som fyller 34 i dag, lördag.



(Foto: Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


...favoritmotstånd: Kvällens seger var femte raka hemmasegern för Djurgården mot Timrå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt synd på Hannula. Skulle vara kul om det kom en Kovändning nu.

Håller inte med om att matchen ska ha fyra M. Värd 2 kanske. Stabil seger. DIF har en högra växel att lägga i. Kul för Ziggy som sliter på. Kul även för Tim, enqvist och ragge som jobbar på utan några större rubriker i år. Många spelare producerar och första femman producerar jämt. Så ser ett vinnande lag ut.

Pelle sa...

Tramsigt uppträdande av Sonnenberg. Förstår inte varför det ska vara så svårt att acceptera domslut. Det är ju samma sak när ett lag fått lagstraff, då får ju domaren åka och tjata på tränaren att han ska skicka en spelare över isen till utvisningsbåset. Sandlåda i machosporten hockey.

Stefan sa...

Skillnaden på DIF denna säsong mot föregående är att nu har dom fyra kedjor som producerar framåt.Inte en som det var förra säsongen..Liknar hur det var säsongen 90/91 då DIF vann guld under Lasse Falks ledning..

Anonym sa...

Trist men väntat att mika inte stannar,hoppas dock att återvänder till DIF någon gång i framtiden.

okej laginsats av DIF idag, i top 3 ska vi vara när grundserien är färdigspelad


DDDDDDDDDDDJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUU

Anonym sa...

Trist men väntat att mika inte stannar,hoppas dock att han återvänder till DIF någon gång i framtiden.

okej laginsats av DIF idag, i top 3 ska vi vara när grundserien är färdigspelad


DDDDDDDDDDDJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUU

Marie Hallman sa...

Anonym: Äh, var inte två lite snålt? Jag var inne på tre men kände ändå att det fick bli en fyra, fina mål och ett Timrå som försökte åtminstone.

Pelle:Ja, det där gjorde ju ingen glad.

Stefan: Det är ju till och med så att det blir bra spelare över! Otroligt roligt. ja inte för dem personligen så klart men för fansen. Känns ju sjukt mycket mer stabilt nu jämfört med de fyra senaste säsongerna.

Anonym: Jo jag är inte förvånad. Har känts som Ryssland har lockat mer hela tiden. Hannula må vara DJurgårdare men har inte den där anknytningen som gör att han väljer det framför pengarna. Men han gjorde ju ett fint jobb de matcher som han spelade så det är väl som Järlan säger. Win,win.