tisdag 26 januari 2010

Pontus Sjögren: "De passar oss bra"


(Pontus Sjögren vaktade målet när SSK äntligen tog en trepoängare borta. Foto Marie Hallman)

Det är ett tag sedan SSK tog en bortaseger vid full tid.

Eller rättare sagt, så långt tillbaka som 12 november då SSK lustigt nog tog tre poäng mot just Rögle då man vann med 4-1 i Ängelholm.

– Ja de passar oss bra tydligen, säger SSK-målvakten Pontus Sjögren med ett leende.


SSK tog en vinst på övertid mot Luleå den 28 december också. Men annars har det varit klent med bortasegrar. Det här var Ss:s tredje trepoängare borta så här långt.


– Det var lite tajt spel. Inget skönlir i alla lägen. Men vi spelar tajt, jobbar hårt och tar vara på chanserna när de väl kommer, så jag tycker att vi gör en bra bortamatch. De trycker på men vi kontrollerar matchen bra, säger Sjögren.


Pierre Hedin sa efter förra matchen till bloggen att ni fick extra styrka av den övertidssegern som ni kunde ta med er till Rögle.


Kändes det att ni var stärkta?

– Ja, det fick vi energi av. Nu hade vi bestämt oss ännu mer att nu åker vi ner här och tar poängen, det är en lite måstematch att vinna och det gjorde vi.


Pontus Sjögren har fått stå från start i sju av de 43 matcher som SSK har spelat.


Är det inte svårt att stå då? När man inte får in någon rytm?

– Jo, det är svårt när man inte spelar så mycket men jag har haft en del inhopp också och nu har jag haft två inhopp på sista tiden som har fungerat bra.


Vad är svårast när man spelar så får matcher från start?

– Det blir väl att man blir lite ivrig och på. När det går som bäst så har man oftast lugnet, nu kanske man inte stressar upp sig men man blir lite het i vissa situationer och jagar lite istället. Det gäller att hitta kylan men ändå vara explosiv.


SSK bekräftade i går att finländske målvakten Riku Hellenius är klar för klubben och ansluter i början av den här veckan.


Hur det blir för de två målvakterna som redan finns i klubben, Björn Bjurling och Pontus Sjögren har man inte gått ut med information om.

Inte till målvakterna heller.


– Nej jag har ingen aning. Jag vet inte hur det blir om vi ska vara tre på träningen eller inte.


Hur känns det då?

– Nja, men får fokusera på det man kan fokusera på. Att göra så bra ifrån sig som möjlig. Jag vet inte hur de har tänkt sig det här.


Funkar det att köra tre målvakter på träning eller är det bättre att skicka iväg en till en annan klubb?

– Jag vet inte men det kanske blir lite mycket att vara tre på träningen. Jag vill ju köra så mycket som möjligt på träningen och lira så många matcher som möjligt. Men det är bara att spela på. Det är inga problem, det är bara att ta chansen när den kommer. Det är det man kan göra.


Målen då?

Så här beskriver Pontus Sjögren SSK:s två mål:


– Vid det sköt Danne (Josefsson) ett skott som (Patrick) Yetman snappar upp returen på och sprätter upp i mål. Det andra var en kontring. (Linus) Videll får pucken, droppar bak till Yannick (Lehoux) som kan ge den diagonalt till (Jonas) Almtorp som skjuter ett direktskott i mål. Det var rätt snyggt faktiskt...


Hur såg Rögles mål ut?

– Vi tappar pucken, lägger en pass bakåt som de snappar upp, det blir ett friläge framför mål som de sätter.


Några räddningar du är extra nöjd med?

– Nej, men de hade något friläge i första som jag får ut armen på, som jag är nöjd med.


Vem som får första målet kan ju avgöra i en så här tajt match?

– Ja absolut. Vi har snackat om att få förstamålet, det får vi sedan får vi det andra. Sedan är det lite bortaspel. Spela tjat och inte bjuda på så mycket och så hänga dit den när man får chansen. Ju längre det står noll-noll, desto blir desperata blir dem (Rögle) och börjar gå.


Och det gjorde dem.

Nu blev det alltså en minst sagt efterlängtad trea på bortaplan.


– Känns bra. Vi slog ju Färjestad hemma först, sedan vände vi mot Luleå och så vann vi här, Vi får se till att ta med den energin till nästa match. Det är viktigt att vinna en sån här match, det ökar avståndet ner till dem (Rögle) och så är vi bara målskillnad från tionde platsen Och har bara sex upp till slutspel, det är skönt, avslutar Sjögren.

2 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Så skönt att se att spelarna kunde hålla ihop och kämpa i 60 minuter!

Sedan kan man ju fundera på vad LK tänker på när han bjuder på RBK mål! Strax innan pratade kommentatorn om vilken lirare LK är, att det ibland är för små marginaler, men att han nu med ett C på bröstet tänkte sig för. Jo pyttsan.

Nä, nu förlänger vi hemmasviten på torsdag, så tar jag på mig kepsen och går över motorvägen på lördag eftermiddag för att se nya poäng ramla in.

Marie Hallman sa...

Hej Sven: Jo det var behövliga poäng. Men jag är beredd att förlåta Klasen, han spelar lite på marginalerna och 9 gånger av 10 blir det något bra av det, då kan jag ta den där tionde när det skiter sig... ;)