söndag 24 januari 2010

Brynäs-Djurgården 4–1 (2-0, 1-1, 1-0)

Plats: Läkerol arena

Publik: 7 748

Matchen: MMMM


Kvällens...


... försening: Fullsatt i tablettasken, det tog arrangörerna på sängen. Matchstarten sköts upp tio minuter för att alla skulle hinna in.


... mest effektiva: Brynäs hade bara tre skott i första men gjorde mål på två av dem.


... snabbrevansch: Magnus Kahnberg fick ett gyllene läge redan efter en minut men sköt över. Gjorde sedan 2-0 på Brynäs tredje skott i matchen.


(Elfte matchen i rad! Stort. Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


... macka: Marcus Nilson spelade fram till Djurgårdens enda mål och är nu uppe i elva raka matcher med poäng. Imponerande.


... glidning: Brynäs 3-1 mål gled sakta men säkert under Stefan Ridderwalls ena benskydd och in i mål. Oerhört retfullt för Djurgårdskeepern.


... propp. Djurgårdsbacken David Printz satte in en klockren open ice-tackling på Brynäsforwarden Jakob Silfverberg. Som sedan låg kvar en liten stund på isen och funderade över vad som hände.


... maskin: Brynäsbacken Juuso Hietanen bara går och går. Bryter bra, läser spelet fint, gjorde mål och assist och spelade 27.27 utan att ens se lite trött ut.


... mest sugna 1: Djurgårdsforwarden Christian Eklund ville så gärna, så gärna spela mot Brynäs. Testade på matchvärmningen, men foten som han fick ett skott på för några matcher sedan höll inte och läkarna sa nej till spel. Tungt


( Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


... mest sugna 2: Marcus Krüger var inte ens nära spel på grund av sin fotskada men följde med till Gävle ändå. Såg matchen från pressläktaren tillsammans med Eklund. Klart svettigare att titta på än att spela själv. Det märktes.


... nästa match, förhoppningsvis: Djurgården saknar Marcus Ragnarsson. Landslagsbacken fanns på plats i Läkerolen men satt ute i publiken. Läget? Frågade jag. Det blir bättre, svarade Ragnarsson. Tillbaka nästa match? Frågade jag. Förhoppningsvis, svarade ”Ragge”.


... kreatör: Kristofer Ottosson brände visserligen några chanser för många men skapar också oerhört mycket i varje byte. Hans 1-2 reducering var dessutom riktigt vacker.


... snurr: Djurgårdsforwarden Jimmie Ölvestad gick hårt på mål som alltid. Sista svängen i slutminuterna slutade med att Jacob Markström flög i luften samtidigt som spelarnas klubbor. Brynäsmålvakten snurrade runt i luften. Eller som Hardy Nilsson uttryckte det ”gjorde en dubbel mollbergare”. Blev lite gruff efter det, men inte så värst farligt.


(Simhopp eller inte? Delade meningar på isen om det. Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


.... say what??: Kan dock inte låta bli att undra vad Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist sa när han, i tumultet efter Ölvestad och Markströms närkontakt, höll ett fast tag i en Brynässpelare som ville ge sig in i striden. Men inte fick för Lill-Honken.


Det finns lite texter och mycket bonussnack med Ridderwall, men jag kan inte lägga ut det förrän jag har sett vad Expressen har i tidningen och på webben på söndagen. Så jag lägger ut det först då.

Har inte hunnit ringa på SSK. Ska göra ett försök på söndagen med det med.

5 kommentarer:

JayJay sa...

Alltid trevligt att läsa dina texter. Nu ser jag fram mot bonusmaterialet.

Markström måste lägga av med cirkuskonsterna. Synd på en i övrigt bra målvakt.

Jocke sa...

Vad har hänt med Krüger så upphaussad och så uppskriven under hösten. Nu petad. Snacka om att vara en överskattad dagslända.

Anonym sa...

Ja du Jocke...Du har förmodligen missat att han blev skadad strax efter JVM. Så petad är han inte.

Anonym sa...

Jocke, trodde Gunde Svan var ensam om att leva i en bubbla utan kontakt med yttervärlden då han missat jordbävningen i Haiti.

Du har troligen levt i samma bubbla och missat Krügers skada som nästan hela hockeysverige noterat, GRATTIS (:O)

Marie Hallman sa...

Jayjay: Tack du :)

Jocke: Precis som svaren på kommentaren anger så är Krüger skadad. Först var han på JVM i sju matcher när han kom hem fastnade skridskon i isen vid en träning och han fick något som kallas gaffelspräningnin i fotleden. Samma skada som Ottosson hade i höstas när hans skridsko också fastnade på isen på en träning på Hovet.