fredag 15 januari 2010

Krüger borta till efter OS: " Kan jag vara med innan är det en bonus"

Jag utlovade ju en koll med Marcus Krüger i går kväll om hans fot, men kom på alldeles för sent efter midnatt att jag hade glömt att ringa till honom, men nu, fredag förmiddag, så har jag pratat lite med Djurgårdsforwarden.


(Krüger blir borta fram till efter OS. Foto Marie Hallman /ARKIVBILD)


Det har varit lite olika bud i media om hur läget är men i går, efter matchen, gjorde Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson en koll av foten och gav det här beskedet till Krüger:


- Han sa att det är gaffelsprängning, jag har inte full koll på vad det är men det innebär väl att ledbandet inne i foten har dragits ut. Det är samma sak som Otto (Kristofer Ottosson) hade så det kan ta ett tag innan jag kan spela igen.


Hur ser prognosen ut? I media har det ju stått att det skulle ta alltifrån en vecka till fram till OS?

- Ja, jag såg det men till mig sa han i alla fall att jag får sikta på att komma tillbaka efter OS. Så jag får sikta på det, kan jag vara med innan så får det vara en bonus.


Vad kan du göra nu då, förutom att köra med laser?

- Det finns inte så mycket mer att göra, det går inte att köra rehab för foten direkt. Det gäller att vila ordentligt och träna det andra istället. Det finns inga speciella övningar som man kan göra för foten, utan det är bara vänta så blir det bra till slut. Frågan är bara hur lång tid det tar.


Har du kryckor nu?

- Nej, det vara bara första dagarna för att svullnaden skulle gå ner, nu är det mest bara svullnaden som gör ont. Och Otto var ju på i redan efter någon vecka, kunde köra rakt fram och känna lite på det åtminstone. Sedan tog det ett tag innan det var så bra att han kunde spela match och gör för fullt i alla lägen.


Tur i oturen för dig då att det är ett OS-uppehåll där på tre veckor!

- Ja, för mig är det ju det. Det hade varit ännu tyngre om man missat en massa matcher där också, då hade det varit väldigt jobbigt. Det känns ju sjukt långt redan nu, att missa tio matcher, det är lång tid och känns lite segt. Men man får väl tänka att det kunde ha varit värre, det här kommer ju läka helt i alla fall, avslutar Krüger.

3 kommentarer:

ROBIN sa...

skit oxå, aja men skulle du kunna försöka få tag på WOLMER? fråga hur det är att vara div.4 domare sen komma upp till stora liga, hur han tänker när han dömer dåligt åt båda hållen mm.

Marie Hallman sa...

Robin: Nu ska vi inte vara sådär... jag har inte fått tag på Ryhed än tyvärr. Har ringt men inte fått svar eller samtal tillbaka. De har ju den ordningen nu att man ska ringa till domarbasen och inte Wolmer personligen. Får se om han svarar i morgon.

ROBIN sa...

Jag vet att det är fel att skylla på domaren, men det är inte resultatet jag klandrar honom för. Att det blev 1-3 va ju för att grabbarna inte va tillräckligt taggade i första.
Är det förbjudet med open-ice tacklingar i Sverige?
Difs bortdömda mål hur tänkte han där? varför blåste han innan lule målvakten hade kontroll vilkat han inte hade.!!!!!