fredag 22 januari 2010

Södertälje-Färjestad 2–0 (1-0, 0-0, 1-0)

Plats: Scaniarinken

Publik: 6 140 (nytt publikrekord, det gamla var 6 130)

Matchen: MMMM


... hyllning: Jörgen Bemström blev fansens val och fick se en fana med namn och bild hissas i taket före matchen.


... färg: Publiken uppmanades att ta på sig något rött och det var väl 50-50 mellan rött och svart på läktaren. Men det finns ju lite svart i matchtröjan också, lite, lite i alla fall så det såg rätt bra ut.



(Foto Marie Hallman)


... tänk om: Det var lite missarnas afton för SSK i första och i andra. Hade lätt kunnat stå både 3-0 och 4-0 med lite mer skärpa. Jonas Almtorp missade minst två frilägen i första, Robert Carlsson inledde andra med ett friläge där skottet gick långt utanför. Å andra sidan hade Färjestad också några missar. Antti Pilström lär ligga sömnlös över sitt felriktade skott när han fick värsta friläget en kvart in i andra.


... på läktaren: SSK-forwarden Julian Jacobsen fick se matchen från sidan. Inte på grund av en skada utan på grund av att ” vi var en för många, jag fick inte spela. Synd.” som han själv konstaterade.


(Foto Marie Hallman)


.. stolpskott: Jonas Almtorp fick ett smörpass på bladet, kom helt fri mot Henrik Karlsson och la pucken rätt i stolpen så det sjöng om det.


... fajt: Per Hallin tappade humöret när Severin Blindenbacher slog till med en slashing och tog då en fajt med Färjestadsbackens kollega Arto Laatikainen. Alla tre åkte ut, för slashing respektive två gånger roughing.


... trashtalk: Förre SSK-forwarden Dragan Umicevic inledde besöket i sin gamla arena med att ta tio minuter missconduct för snack efter endast 48 sekunder. Inte så smart.

(Foto Marie Hallman)


... plock: Färjestadsmålvakten Henrik Karlsson gjorde en helt galen plock till hälften i spagat och till hälften på rygg när Almtorp kom fri en andra gång i första.


... Björne Bjurling: Han blev utbytt senast för att laget skulle få energi efter felskäret som fällde både honom och laget. Revanscherade sig rejält nu med stabilt spel och avgörande räddningar. Höll nollan


... folkrörelse: Det är inte ofta man ser vågen gå genom Templet om man säger så. Det gjorde man nu. Härligt.


... Äntligen. Fredric Andersson. SSKforwarden ställde sig fri i slottet och dunkade elegant in SSK:s första mål. Det var hans första mål sedan 17 november och det fjärde för säsongen



.

(Foto Marie Hallman)


... gladaste? Han har varit med länge men Robban Carlsson såg ändå ut som om han hade gjort segermålet i OS-finalen efter sitt fina 2-0 mål som blev spiken i kistan.


Jag jobbade för Expressen under kvällen. Men de texterna kan jag inte länka till/lägga ut förrän i morgon fredag. Ska försöka få tag på någon från DIF då också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker synd om ssk, ska det till att vara gratis för att ser ska komma folk. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Jepe

Anonym sa...

Tycker synd om ssk, ska det till att vara gratis för att ser ska komma folk. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Jepe

Anonym sa...

Tycker synd om ssk, ska det till att vara gratis för att ser ska komma folk. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Jepe

Anonym sa...

Sorry för tre posts första gången från telefon.

Jepe

Marie Hallman sa...

jepe: Det är lugnt :) Men jag håller med om att det är synd att det ska behöva vara gratis. Nu blev det ju en kanonkväll med seger och bra spel som grädde på moset så man får ju hoppas att det i sin tur lockar fler att komma när biljetterna kostar också.