fredag 22 januari 2010

Almtuna-AIK 3 - 2 (0-2, 2-0, 1-0 )

Plats: Gränby ishall

Publik: 2 016

Matchen: MMMM

(Foto Marie Hallman)


Kvällens....


... pp: AIK fortsätter rada upp pp utan mål. Den här gången var det ändå bra rörlighet men det är fortfarande för lättläst.


... trix: Christian Sandberg snurrade upp hela Almtuna ett par varv i första men tyvärr stannade det vid snurr och inget mer.


(Foto Marie Hallman)


..... tackling: Patrick Nemeth försökte sig på en allt för ovanlig tackling, en open ice propp, pang på Olof Mårs halvvägs in i andra. Det gick så där men det var ett bra försök i alla fall (om det nu inte var en krock men det såg ut som om Nemeth laddade)


(Foto Marie Hallman)


... vändning: AIK ägde matchen i första, men i andra kom Almtuna ut med betydligt rappare fötter. Reducerade till 1-2 efter 11.45 i pp och kvitterade till 2-2 med ett mål som inte såg helt otagbart ut. Och tog sedan ledningen 4.12 med en puck som gick under benskyddet på Heino-Lindberg.(Foto Marie Hallman)


... uppoffring: Per Savilahti-Nagander gick i början av tredje ner och täckte skott. Pucken tog illa, såg ut att hamna mellan benskyddet och skridskon och AIK-backen hade stora problem att ta sig av isen, fick kravla ut på knäna. Bet ihop och var bara efter ett par minuter tillbaka i spel igen. (se separat artikel)


...snedträff: Almtunas Djurgårdslån Calle Gustafsson hade öppet mål, fick värsta smörpassen men lyckades få till en träff längst bak på bladet och skickade pucken flera meter bredvid målet istället för mot det.


(Foto Marie Hallman)


...förvirring: AIK jagade kvittering med två minuter kvar, Heino Lindberg lämnade kassen, åkte mot båset, Richard Gynge hoppade in på isen, då ångrade sig AIK-målvakten och åkte tillbaka, Gynge hade hunnit för långt ut och så blev det utvisning för för många spelare på isen istället.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så dåligt så jag saknar ord. Hoppas att spelarna skäms på vägen hem.

Marie Hallman sa...

Anonym: Det tror jag de gör. Obegripligt hur man kan tappa så. En välbehövlig spark i baken för resten av serien kanske?!

Larry sa...

Äh, Almtuna har alltid varit något av ett "bogeyteam" för AIK, så jag bryr mig inte speciellt mycket om att det blev förlust.
Vissa lag passar man bättre emot, andra sämre. Finns ingen riktig förklaring mer än att det är så i alla lagsporter.

Marie Hallman sa...

Larry: Nä me detär ju märkligt att det är alltid är svårast just när de möts i Uppsala, var inte så svårt när de möttes på Hovet inför en rätt liten publikskara att vinna.
Sedan kan ju Almtuna ta sig till kvalserien via playoff så det spöket måste AIK skaka av sig i såfall