torsdag 11 april 2013

Calle Ridderwall skräll i Tysklandstruppen


Drygt tre veckor kvar till Sveriges premiärmatch i VM (fredag 3 maj mot Schweiz), då släpper Tre Kronor den trupp som är uttagen till nästa veckas VM-läger inklusive två träningslandskamper mot Tyskland.

Största skrällen – Calle Ridderwall som därmed gör debut i Tre Kronor. Calle är som ni säkert vet kusin till Stefan Ridderwall, är född i  Stockholm och spelade juniorhockey med Hammarby.


Han drog tidigt till Nordamerika och spelade i MAHL-laget Chicago Chill, gick sedan vidare till Tri_City Storm i USHL och spelade sedan collegehockey i NCAA i University of Notre Dame.

För två säsonger sedan blev det 68 matcher i Providence Bruins i AHL följt av årets säsong som spenderats i tyska DEL-laget Düsseldorfer EG där Calle gjorde 58 poäng (22+36) på 51 matcher i grundserien och vann poängligan i DEL. Det blev 105 utvisningsminuter också, kan tilläggas.

Han har inte spelat en enda ungdoms eller juniorlandskamp så det här blir första matchen i blågult ever. Härligt att han inte rycker på axlarna åt det utan snarare blev så glad att han avbröt en nyligen påbörjad semester i USA för att kasta sig hem till ett par träningslandskamper – utan garanti om spel i VM. Det stavas passion och engagemang och är ju precis det man vill se!

En annan överraskning- i alla fall för mig – är att Daniel Rahimi finns med bland backarna i den här truppen. HV-backen är debutant i Tre Kronor även han och har inte spelat landslagshockey sedan säsongen 2006-2007 då han var med i JVM och utöver det noterades för 15 juniorlandskamper.

Rahimi gjorde totalt fem poäng (samtliga assist) under grundserien som gick så han är inte med som någon poänggörare direkt, utan jag antar att Mårts vill testa och eventuellt få in lite mer tyngd i närkamperna. Rahimi är inte den som backar och med 98 kg till sina 190 cm får Tre Kronor in lite storlek som väger upp för mindre backar som Tobias Viklund, Elias Fälth och Tom Nilsson.

Leksands  Filip Forsberg följer inte med på den fortsatte VM-resan som det verkar. Eller han är inte med här i alla fall utan drar väl till Nashville och spel där  eller i deras farmarlag. Synd. Jag hade gärna sett honom som en liten joker i leken.

Här är Tre Kronors preliminära trupp mot Tyskland
Målvakter:
Linus Ullmark, Modo, Johan Backlund, Kärpät, Gustaf Wesslau, HV 71.

Backar:
Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslavl, Tom Nilsson, Mora, Henrik Tömmernes, Frölunda, Niclas Andersén, Severstal Tjerepovets, Tobias Viklund, AIK,  Elias Fälth, HV 71, Daniel Rahimi, Linköping Jonas Ahnelöv, Modo

Forwards
Simon Hjalmarsson, Linköping, Fredrik Pettersson, Donbass Donetsk, Jesper Fasth, HV 71, Calle Järnkrok, Brynäs, Joel Lundqvist, Frölunda, Calle Ridderwall, Düsseldorf, Niklas Persson, CSKA Moskva, Linus Omark, Zug, Dick Axelsson, Frölunda, Pär Arlbrandt, Linköping, Nicklas Danielsson, Lev Prag, Martin Thörnberg, Torpedo Novgorod, Jonas Andersson, Torpedo Novgorod, Robert Rosén, Växjö, Andreas Jämtin, HV 71

Däremot är jakten på en VM-plats slut för de här spelarna som var med på VM-läger ett och två men väljs bort nu:

Backar:
Stefan Johansson, HV71, Niclas Lundgren, Växjö, 

Forwards:
Richard Gynge, Lev Prag, Mattias Janmark, AIK, William Karlsson, HV 71,
Filip Forsberg, Leksand, Mario Kempe, Modo, Patrik Carlsson, HV 71, Jonathan Granström, Brynäs, Dennis Rasmussen, Växjö,


Inga kommentarer: