söndag 14 april 2013

På andra sidan pölen: Påpälsad Enroth tog tredje nollan


(Jhonas fotad i somras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Buffalo har satsat mestadels på Ryan Miller i år också men Jhonas Enroth tar de chanser han får. Natten mot söndagen kom Enroths tredje nolla i NHL när Buffalo mötte Philadelphia Flyers och vann med 1-0.

Jhonas intervjuades efteråt i en päls modell större och som det ser ut – modell jättevarm. Kolla bilden här så förstår ni…


(Skärmbild från tv-intervjun. Redig päls! )

Jhonas räddade 29 skott och stod för en galen räddning i slutet av matchen. Med bara en minut kvar till full tid fick han sträcka ut åt alla möjliga håll och det slutade med att han låg på magen, i någon sekund bara men ändå, med ansiktet in mot mål och där räddade Wayne Simmonds handledsskott.

Ni kan se den räddningen på den här länken:

Det här var Buffalos första nolla för säsongen men Jhonas Enroths tredje nolla totalt i NHL. Och han blev inte helt oväntat first star i matchen. Senast Jhonas höll nollan var för övrigt mot Carolina den 18 november 2011.

Det ryktas en hel del om att Miller är på väg ut och att Jhonas kan komma att få större ansvar nästa säsong. Om det stämmer eller inte vet jag inte men Jhonas har i alla fall fått spela nio matcher sedan NHL drog i gång efter lockouten: en i januari, två i februari, fyra i mars och så här långt två i april. 

Och han har stängt till bra bakåt när han väl fått chansen, har bara släppt in två eller färre mål i fem av sina sex senaste matcher.

Så här säger han själv i en tv intervju (som ni kan se här  http://video.sabres.nhl.com/videocenter/console?id=238678&lang=en) om att det har blivit tre av de fyra senaste matcherna som svensken har fått stå från start.

– Jag börjar känna mig mer och mer bekväm för varje match, det är i den här takten man vill spela och det känns bra just nu.

Jhonas Enroth säger även så här om den galna räddningen:

– Jag väntade bara på att pucken skulle smälla in i nätet bakom mig men vi hade lite tur där att den inte gick och jag tycker att hela laget jobbade bra under hela matchen, så vi förtjänade den turen också

Och att Flyers, som precis som Buffalo jagar sista slutspelsplatsen i eastern conference, låg på rejält för att få in ett kvitteringsmål i tredje:

– Ja, de fick till en rejäl press ungefär halvvägs, då hade de en del chanser men jag kände mig bekväm i målet och våra killar höll rent framför mig så det var rätt lugnt ändå.

Man kan ju undra vad han gör med pälsen på sig, ser mest svettigt ut men det verkar vara någon sån där bäst i laget grej… (måste kolla det där)… för så här svarade Jhonas på frågan om han haft på sig pälsen förr:

– Jag har haft på mig den två gånger förr, efter min första vinst (i Buffalo) och efter matchen mot Montreal så… den är rätt varm och skön, det är en bra jacka, he, he.

Jhonas Enroth fick för övrigt lite väl hård närkontakt med både egna och motståndarspelare vid ett tillfälle i matchen. Men det blev ”bara” öm nacke av det och han kunde spela vidare.

Buffalos segermål kom 17 sekunder in i tredje och gjordes av Christian Erhoff.  Sabres var efter  matchen elva i eastern conference, fyra poäng från åttonde och sista slutspelsplatsen och hade en trepoängslucka fram till Flyers.

I natt (natt mot måndag) väntar dock nya matcher och det visade sig att Enroth fick chansen igen, nu mot Tampa bay.

Inga kommentarer: