onsdag 24 april 2013

Silly season DIF- Michael Holmqvist förlänger: "Jäkligt stolt och glad"


(Michael Holmqvist har förlängt. Där får DIF viktigt erfarenhet med sig in i kommande säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Michael Holmqvist var en av de viktigaste kuggarna i Djurgården under säsongen som gick. I morse (onsdag) förlängde han kontraktet över den kommande säsongen.

– Det känns skönt! Jag känner fortfarande ett sug efter att spela hockey, det är fortfarande kul och sedan att få vara med och spela med Djurgården i ett år till. Det är jag jäkligt stolt och glad över.


Att spela i HockeyAllsvenskan förra säsongen var en ny upplevelse för många av spelarna, bland andra Honken. Men han tycker att det var ”helt okej” också.

– Jag tycker att det var ett väldigt drag runt våra matcher. Vart vi än kom var det fulla hus och alla lag var jättetaggade mot oss. Så varje match var en utmaning, det var jättekul på så sätt, säger ”Honken”.

Att Djurgården tvingas sänka sin spelarbudget från 18,8 till 12-13 miljoner blev bekräftat på ett medlemsmöte för några veckor sedan.

Lägre budget innebär färre ”stora” och ”kända” namn i truppen och i dag gick DIF till exempel ut med att man signat en trio spelare från division ett-laget Huddinge: Måns Krüger, Nicklas Heinerö och Matthias Sundberg.

Men det är ju som bekant inte bara hög spelarbudget och stora namn som avgör vilka som går upp, det har lag som AIK, Växjö, Rögle och Örebro visat i de senaste årens kvalserier. Micke Holmqvist är inne på samma tankar:

– Jag tror inte att budgetar betyder så mycket utan det gäller att få ihop laget. Nu kommer det inte lite yngre spelare och det blir säkert jättebra. Sedan ska förväntningarna självklart vara att vi siktar på att vinna varje match. Fansen ska kunna ha höga krav på oss, på att vi går ut och gör ett hårt jobb varje kväll. Sedan kan man inte vinna varje match, så är det ju. Men det man kan kräva är att vi ska ge allt varje kväll, varje match och det ska vi göra.

Kommer du få någon annan roll nu när ni har ett mindre ”namnkunnigt” lag?
– Det vet jag inte. Jag tror att Challe har bra koll på de här tre från Huddinge, de är säkert jätteduktiga. Sedan vet jag inte hur de har tänkt kring vem som ska ha vilken roll i laget. Jag får väl bidra med det jag gör bra och det de tycker att jag ska göra.

Vad vill du bidra med?
– Jag vill bidra med det jag gjorde förra säsongen, att vara en bra ledare i omklädningsrummet och på isen. Det är lite min roll.

Hur är man en bra ledare i omklädningsrummet tycker du?
– Jag är ingen stor talare sådär utan jag försöker visa varje dag hur vi ska jobba efter de regler och ramar som Djurgården har. Djurgården står för vissa grejer, alla lag har sina ramar, det är inget speciellt som jag kan säga om det så men det är regler för hur vi gör i omklädningsrummet, hur vi beter oss mot varandra och sådär. Som på alla arbetsplatser antar jag.

Förväntningarna inför den här säsongen var ju stor hos både fans och media, alla väntade sig att Djurgården – givet – skulle komma topp tre och ha chans på en snabbåterkomst i Elitserien. Så blev det inte och vad ska fansen ha för förväntningar nu?

– Jag tror att hypen kring Djurgården kommer att vara mindre nu. Det kommer inte vara lika stor grej nu när vi kommer ut och spelar men sedan är det klart att Djurgården är Djurgården. Det kommer säkert vara lika bra drag men inte samma nyhet ute i de andra klubbarna.

Är det bra eller dåligt?
– Det kanske är bra för nu är vi inne på det på ett annat sätt. Det blir inte samma press som förra säsongen, säger Micke Holmqvist.

En orsak till Djurgårdens tuffa höst den senaste säsongen har från många håll beskrivits som ovana med det lite mindre uppstyrda spelet i HockeyAllsvenskan. Det ska ha tagit tid för spelarna som var vana vid Elitserien att ställa om men ”Honken” påpekar att det var många bra lag i serien också. Kanske fler bra lag än många väntat sig.

– Det är klart att det blev en omställning att åka till ställen där man inte har varit på innan och så lite annan hockey, lite mer fram och tillbaka. Det tog lite tid att komma in i det där men jag tycker att det var rätt rolig hockey i HockeyAllsvenskan. Sedan kanske det tog för lång tid innan alla förstod vad som krävdes och sådär. Och vi var ett nästan helt nytt lag, det går inte att spela ihop ett nytt lag på en vecka.

Men det var många i laget som spelat med varandra tidigare, även om det inte var i samma lag precis säsongen innan?
– Jo men det tar ändå tid att få ihop allt, få till vem som ska spela var och hur. Sedan kanske det tog FÖR lång tid att få ihop laget.

Apropå det så har ni ju många nya i laget igen?
– Ja, så vi får fortsätta trycka på och vara tydliga i vad vi vill göra på isen och verkligen följa det. Jag tycker väl att vi var dåliga på just det förra året, vi höll oss inte riktigt till det vi hade sagt att vi skulle göra. Sedan gäller det att minimera misstagen, konstaterar ”Honken”.

Träningen smyger i gång den här veckan, framför allt med tester på de nya spelarna. Nästa vecka börjar barmarken för alla och då med ett litet nytt stuk där spelarna kör i smågrupper om fyra och fyra.

Grupperna sätts ihop utifrån vad kvartetten i varje grupp behöver mest för träning. Kul och känns jättebra tyckte Micke Holmqvist om det nya upplägget och bloggen håller. Låter klokt, så här spontant!

Spelare under kontrakt den 12 april:
Målvakt: Adam Reideborn
Backar: David Lidström, Timmy Pettersson, Nils Andersson, Alexander Falk, Sam Lofquist. Linus Arnesson, Philip Holm.
Forwards: Henrik Eriksson (har out fram till 30 april), Mattias Guter, Markus Ljungh, Marcus Sörensen, Dustin Johner, Michael Holmqvist, Måns Krüger, Nicklas Heinerö, Matthias Sundberg.

VAD HÄNDE NÄR SILLY SEASON DIF:
14 mars: Fredrik Bremberg, lägger skridskorna på hyllan.
18 mars: Kristofer Ottosson meddelar DIF att han lägger skridskorna på hyllan (avslöjas i bloggen två veckor senare).
19 mars: Sam Lofquist, back från Oskarshamn skriver på för DIF.
20 mars:  Pontus Åberg utnyttjar sin elitserieklausul och skriver tvåårskontrakt med Färjestad.
29 mars: DIF gör officiellt att Tim Eriksson inte blir kvar i klubben.
4 april: Erik Gustafsson och Alexander Wennberg utnyttjar både sin ES-out och blir officiellt klara för Frölunda
8 april: DIF gör officiellt att man går skilda vägar med backen Kim Lennhammer.
10 april: DIF gör officiellt att Linus Arnesson förlängt sitt kontrakt ett år till.
11 april: Dustin Johners kontraktsförlängningen blir officiell.
12 april: Philip Holm förlänger, officiellt, sitt kontrakt med DIF.
24 april: Michael Holmqvist förlänger en säsong till.
24 april: DIF går ut med att man värvat en hel kedja, Måns Krüger, Nicklas Heinerö, Matthias Sundberg från division ett laget Huddinge.


2 kommentarer:

#9 sa...

Micke Holmqvist var en de få som överraskade mig positivt förra sässen. Jag trodde han var slut, men han visade både hjärta och skills. Bra kritat!

Marie Hallman sa...

#9 Ja han blir viktigt med sin rutin tror jag!