söndag 21 april 2013

Jakten på en VM-plats: 2-5 torsk och ändringar i truppen

Storvinst i går men på söndagen tog Tyskland revansch och vann med 5-2 (sista målet i tom kasse) i returmötet nere i Tyskland.

Det syntes direkt att tyskarna ville ge igen för förnedringen på lördagen (0-8) och det var betydligt bättre disciplin, defensiv och tanke bakom spelet.


Tre Kronor såg  ut att tro att det skulle gå lika lätt idag igen men det gjorde det ju inte trots att Simon Hjalmarsson inledde målskyttet i pp i slutet av första.

Istället för att rasa ihop som ett korthus som i går bet tyskarna ifrån och kvitterade drygt en minut efter 1-0 målet, även de i PP.

Tom Nilsson gjorde 2-1 drygt någon minut efter det men i andra var Sverige inte bra. Tyskland  vann skotten i mittperioden med 17-12 och vände även matchen i andra trots en timeout av Mårts redan efter 2.03 av perioden.

I tredje ökade Patrick Hager på till 4-2 för tyskarna redan efter 1.16 av tredje perioden, Nikolai Goc satte sedan spiken i kistan i tom kasse med 1,.12 kvar av matchen. Sverige lyckades aldrig komma igen i någon bra samlad offensiv, blev mest lite en och en.

Tre spelare - Gustaf Wesslau, Linus Ullmark, Henrik Tömmernes och (tyvärr tycker jag) Calle Ridderwall får lämna jakten på en VM-plats nu och kommer inte vara med i Czech Hockey Games kommande vecka. Mårts plockar istället i tre Luleåspelare: målvakten Johan Gustafsson, backen Johan Fransson och forwarden Linus Klasen meddelar lagledningen via swehockey.se

Det ska in några Skellefteåspelare också, enligt lokaltidningen är målvakten Joakim Eriksson, backen Petter Granberg och forwardsduom Oscar Lindberg och Jimmie Ericsson uttagna. Den preliminära truppen kommer dock meddelas under förmiddagen står det på swehockey som ju är förbundets officiella sida.

2 kommentarer:

Palle sa...

Det var inte en dag för tidigt att dif-wesslau fick lämna. Har inte gjort en enda bra landskamp. Förstår inte vad Mårts ser i honom. Ju färre difare i landslaget - desto bättre.

Don66 sa...

Palle-> Måste vara jobbigt för dig att se Kronwall, Danielsson och Axelsson i landslaget då? Wesslan har dock inte gjort en enda bra match i landslaget vad jag kan komma ihåg!