tisdag 2 april 2013

Nylanders sköt hem en poäng till SSK

Det blev ännu förlust, men betydligt snyggare siffror den här gången för SSK som förlorade med 2-3 efter förlängning mot Rögle nere i Ängelholm.

Målen stod far och son Nylander för. William Nylander Altelius reducerade till 1-2 i andra, framspelad av Fredric Andersson och Emil Djuse medan Michael Nylander kvitterade till 2-1 i tredje framspelad av Fredrik Sonntag och Damien Fleury.Jakob Johansson avgjorde efter 2.13 av förlängningen men SSK-tränaren Johan Strömwall säger till Länstidningen att det borde ha varit ett mål till för hans Södertälje men som blev bortdömt för offside i målgården, precis efter SSKs 1-2 reducering.

- Jonas Engström styrde in pucken. Domarna sade att Tony Lagerström stod i målgården men vi tyckte att det var helt fel. Möjligen stod han på gränsen men han påverkade inte målvakten alls, säger Strömwall till LT.se.

Matchen var spelmässigt jämn, enligt Strömwall som dock medgav att Rögle hade fler målchanser, framför allt i första.  Nu väntar bara Leksand hemma på fredag och där vore det ju trevligt om SSK fick in den blott andra trepoängaren mot det elitserieklara Dalalaget.

SSK kommer hur som helst sist och kan inte passera Rögle som i och med tisdagens match står på åtta pinnar mot SSKs fem. Man kan ju - som redan sagts - undra varför SSK kraschlandade i Kvalserien.

En faktor kan dock vara bra att ha i huvudet och det är att såväl ledare som spelare som varit i Leksand länge själva påpekat att det de gjorde nu var frukten av en lagsammansvetsning som började för drygt två år sedan.

Leksand gick till playoff men missade kvalserien den våren (2010), någonstans där började Salo och Leksand bygga ett lag istället för att lita till dyra och så kallade stora namn. Det gav resultat nu, två säsonger senare med en - förvisso dyrare trupp än SSKs men hälften så dyr som den som missade kvalserien då för två år sedan (Leksand halverade spelarbudgeten från drygt 40 miljoner 2010 till 20 miljoner kronor nu) .

Så även om besvikelsen i SSK så klart är stor, och även detsamma i DIF, så kan det ju vara någon slags tröst ändå att veta att det tar tid att bygga ett lag som går upp. Det tog tid (två år) för Leksand och tog tid även för AIK där Gozzi satte i hop  spelare till ett lag som efter ett par tre säsonger, till slut hade det där som jag  hört Jens Bergenström säga om och om nu i år, att han VISSTE att killen bredvid skulle gå i döden för honom och göra precis allt. Inte minsta tvekan utan en trygghet i att gruppen var stark.

Och just det, en stark grupp, tror jag väger tyngre än både stora namn och stora budgetar plus att man får en bra start och SSKs var ju allt annat än precis det. Men det kanske ändå - trots att det mest känns flopp nu - är grunden och början till ett starkt lagbygge som kommer fixa det framöver. Vi får se!

Inga kommentarer: