onsdag 3 april 2013

Svenska "utvecklingslaget" krossade Slovakien

Tre Kronor har haft en målfattig säsong men när ett stort antal debutanter fick chansen i ett lag som Mårts kallade för "utvecklingslag" då blev det seger med 6-1 mot Slovakien.

Nu ska man inte dra för stora växlar på de här träningsmatcherna i början av april men det var kul att känna positiva vibbar runt landslaget både på isen och runtom i den rekordfullsatta Oskarshamn arena.

Förra året fick landslaget en seg start även under träningslandskamperna, det var sådär med publik och det mesta kändes halvdant. Den känslan hängde kvar lite in under VM hos mig i alla fall även fast det kom in en massa NHL-spelare.

Nu känns det som klart mer positiva vibbar och vem vet, det kan nu hända att någon av de som nu fick chansen att visa upp sig kan komma med som en joker till VM. Kul match att titta på var det i alla fall ocxh det är aldrig fel.

Roligt också att se Richard Gynge göra sitt första landslagsmål i karriären när han satte 6-1-målet, framspelad av Robert Rosén som bjöd igen för Gynges assist vid Roséns 1-0 mål. Det var lite flashbacks från tiden i AIK när de duon tog hem skytte och poängkungstiteln. De passar onekligen bra ihop.

Härligt att se Fredrik Pettersson göra två mål också. Jag var ju ner till Göteborg och träffade honom inför landskampen och en sak som inte var med i inslaget tyvärr, allt får ju inte plats, var att han tyckte att både han själv och hela landslaget kände en stor revanschlusta efter förra årets VM. 

Och nu frustade det bara spelglädje om honom. Det gör det i och för sig ofta men det är ju viktigt att kuggar som han och Joel Lundqvist (gjorde även han mål), som båda är förhandsnominerade till VM är just så sugna och, på och känner sig fräscha som de visade i kväll.

Dick Axelsson lade några riktigt sköna passningar också, Jonathan Granström fick assist vid 3-1 men var framför allt så där sjukt jobbig att möta för slovakerna som man bara vill att någon ska vara. En riktigt finne i röven på dem, briljant alltså.

Verkligen roligt att Modomålvakten Linus Ullmark gjorde en stabil match också. Fick 24 skott på sig, tog 23 och hann med några tajta räddningar men såg för det mesta bara rock solid och lugn ut. Kul.

Nu har Sverige retur möte mot Slovakien redan på fredag men i Växjö, bara hoppas det ångas på lika bra där. Inga kommentarer: