tisdag 9 april 2013

Fjärde raka när Tre Kronor mosade Lettland

Det går bra nu... för det "utvecklingslag" som Pär Mårts haft till sitt förfogande under fyra träningslandskamper så här långt i april.

Efter två storsegrar mot Slovakien (6-1 och 5-1) kom blygsamma 2-1 mot Lettland under söndagen men i returen mot Lettland på måndagen visade Sverige var skåpet ska stå när man vann med 6-0.Det här utvecklingslaget har nu alltså gjort 19 mål och släppt in totalt tre på fyra matcher. Helt okej facit även om motståndet är Slovakien och Lettland.

Extra kul är ju för övrigt att de många debutanterna i laget bidrar med mål, i söndagsmatchen fick backen Elias Fälth göra sitt första landslagsmål (backkollegan Tobias Viklund gjorde sitt andra landslagsmål)  och på måndagen var det  forwarden Mattias Janmark,  backen Tom Nilsson och forwarden Filip Forsberg som gjorde tre av de sex målen.

Andreas Jämtin som också nätade i kväll hämtade tydligen puckarna till alla förstagångsmålskyttarna. Omtänksamt!

Nu kommer ju flera av de som varit med i de här fyra matcherna inte att få spela VM, det vet ni, men det är ändå kul - tycker jag - att se den glöd som de spelar med. Det är ju trots allt träningsmatcher men här visar hela gänget att får man inte vara med nu så är man det gärna senare. Skönt att se.

Målen i måndagens 6-0 match.
Första perioden:
0-1 (13.50) Mattias Janmark (Stefan Johansson, Martin Thörnberg)

Andra perioden:
0-2 (10.10) Andreas Jämtin (Richard Gynge, Robert Rosén)
0-3 (12.57) Tom Nilsson (Andreas Jämtin, Robert Rosén)
0-4 (13.15) Filip Forsberg (Dennis Rasmussen, Henrik Tömmernes)

Tredje perioden:
0-5 (11.34) Jonathan Granström (Filip Forsberg, Patrik Carlsson)
0-6 (12.53) Martin Thörnberg (Mattias Janmark, Dick Axelsson)

Skotten: 42-45 (10-18, 16-14, 16-13)

Johan Backlund och Gustaf Wesslau stod i mål, halva matchen var. Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson var inte med, jag hörde inte riktigt vad de sa som förklaring i tv-sändningen men tror (obs tror) de fick lite ledigt inför det som komma skall.


Inga kommentarer: