tisdag 23 april 2013

På andra sidan pölen: Enroth och Fasth levererar -. igen


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Jhonas Enroth gjorde ett par galna räddningar natten mot måndag då hans Buffalo förlorade med 1-2 mot Winnipeg.

Båda lagen jagar slutspelsplats men det är svårt att vinna även om man som målvakt tar 37 av 39 skott.


Buffalo velar fram och tillbaka mellan Miller och Jhonas nu.  Miller startade i mål i näst senaste matchen som Buffalo förlorade stort. Miller blev utbytt och Jhonas fick tyvärr raka ut fyra puckar även han ur kassen.

Men svensken fick nytt förtroende som startmålvakt natten till måndag svensk tid, hade en räddningsprocent på 94,9 % och blev first star i matchen.

En av de finaste räddningarna – när Evander Kane fick ta en straff i slutet av första perioden ser ni här. Jhonas är blixtsnabb med plocken och lyckas styra pucken ribba och ut. Svettigt värre.

Jhonas Enroth har nu 4-1-1 på de sex senaste matcherna där det även blivit en räddningsprocent på 95,6 % i snitt och ett GAA på 1,47 och konstaterade i en intervju efteråt att visst vill han spela så mycket som möjligt men istället för att grubbla över om han får starta eller inte så jobbar han extra hårt på träningarna för att vara förberedd när han väl får chansen.

Kul att se att det verkar löna sig för honom personligen i alla fall.

*****

En annan svensk målvakt som varit riktigt bra är ju Viktor Fasth som tog sin fjärde nolla för säsongen. Fyra nollor är ju bra hur som helst i NHL och fyra under sin rookiesäsong? Fenomenalt. 

2 kommentarer:

Peter sa...

Snälla Marie!

Vill ha en lååååång intervju med Nygårds. Varför händer ingenting i SSK? Knappt någon förlängning och inga nyförvärv.

Tack!

Marie Hallman sa...

Peter: Det hade jag tänkte göra i fredags när vi hade kommit överens om att höras. Men jag ringde och ingen svarade och sedan har jag inte hunnit har haft betaljobb som behövde göras. Får se när det blir läge nästa gång, det går inte att ringa honom kvällstid utan det ska ske dagtid och det ställer till det för mig.