fredag 26 april 2013

Silly season AIK: Rudslätt om Andersson, Bång och Gynge "De är ändå drömvärvningar som vi kommer hålla en plats för."

(Rudslätt håller en plats öppen för en av sina drömvärvningar FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag passade på och kolla läget med Rudslät lite kring andra spelare som ryktats till AIK, framför allt Richard Gynge, Daniel Bång och Jonas Andersson ligger Rudslätt lågt än så länge även om det är tydligt att han så jättegärna skulle vilja ha in minst en av de tre.

Gynge sa ju bland annat här i bloggen nu i veckan att det blir KHL mest troligt nästa säsong. Återstår Daniel Bång och Jonas Andersson. När det gäller Jonas Andersson så har ju han alltid haft ett gott öga till AIK och sagt att han kan tänka sig spel där så småningom men han har trots det valt spel utomlands.  


Hur läget är nu vet jag (Marie) inte eftersom jag inte hunnit prata med honom om just det men Rudslätt medger att det finns konkurrens inte minst österifrån, d.v.s. KHL.

– Exakt. Så är det. Men för varje år kommer han närmare att flytta hem och den dag han gör det så vill vi gärna att han spelar hos oss. Sedan visst… får han bra kontrakt där borta, i en bra stad så är det väl första alternativet för honom men vi har en dialog med de tre (Bång, Andersson, Gynge). De är ändå drömvärvningar som vi kommer hålla en plats för. Sedan om det blir någon av dem eller någon annan som tar den platsen i år, det får vi se. Men de har stora AIK-hjärtan allihop så det vore fantastiskt att få hit någon av dem.

Men ska du ha besked av de tre så lär ni få vänta. Jonas vill ju spela VM först har jag läst och när det gäller Bång så kanske ni får vänta till bit in i juli för att han ska hinna få veta först vad han har för erbjudanden därifrån?
– Så är det och någonstans så måste vi få ett besked. Men vi har tolv forwards nu – tretton med Jocke Nordström så vi sitter väldigt bra där. Det är ingen panik och kommer inte hända så mycket runt forwards just nu.

Men om Jocke drar så har ni bara tolv forwards om inte Andersson, Bång eller Gynge nappar?
– Ja men det finns väldigt mycket spelare ute nu, så det är absolut ingen fara eller något problem att hitta bra spelare även om det skulle dröja till augusti, det finns många som vi märker vill komma till AIK.

Inga kommentarer: